Ελλάδα

Γηροκομείο Άγιος Στέφανος: «Είχε υπερβολικό αίσθημα της ευθύνης» – Τι αναφέρουν οι γνωστοί του ιδιοκτήτη

Γηροκομείο Άγιος Στέφανος: «Είχε υπερβολικό αίσθημα της ευθύνης» – Τι αναφέρουν οι γνωστοί του ιδιοκτήτη
Γηροκομείο Άγιος Στέφανος: Ο 41χρονος άνδρας έδωσε τέλος στην ζωή του με μια καραμπίνα μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Η είδηση του θανάτου του 41χρονου ιδιοκτήτη Γηροκομείου έχει σοκάρει όχι μόνο όσους τον γνώριζαν αλλά και όλη τη χώρα. Ο Δημήτρης Καμπανάρος έδωσε τέλος στην ζωή του με μια καραμπίνα μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Και όλοι ψάχνουν να βρουν το γιατί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε επιστολή που εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας του.

Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μην μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Καμπανάρο. Το νέο άνθρωπο ο οποίος έδωσε ξαφνικά τέλος στην ζωή του σήμερα αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

«Ήταν πιεσμένος το τελευταίο διάστημα», λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν» Όλοι λένε για τον Δημήτρη Καμπανάρο, ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων πως ήταν ένας συγκροτημένος επιχειρηματίας με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

«Από τα ξημερώματα φρόντιζε να μας ενημερώνει για όσα συμβαίνουν στο γηροκομείο. Επί 2-3 μήνες κυνηγούσε τους πάντες, φρόντιζε για το θέμα της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού», δηλώνουν στο Mega άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του. Όπως επισημαίνουν, ο 41χρονος ήταν πολύ υπεύθυνος, σωστός επαγγελματίας που ενέπνεε εμπιστοσύνη και φρόντιζε να ψυχαγωγεί και να δίνει κουράγιο στους τρόφιμους του οίκου ευγηρίας. Ο αυτόχειρας είχε εκφράσει, πάντως, πολλές φορές το τελευταίο διάστημα την αγωνία του για τους οίκους ευγηρίας και είχε ζητήσει να διατίθενται rapid test, προκειμένου να είναι συνεχής ο έλεγχος για την ασφάλεια φιλοξενούμενων και εργαζόμενων.

Ήταν εκείνος που είχε διαμορφώσει έναν ειδικό χώρο από τον οποίο οι συγγενείς των ηλικιωμένων μπορούσαν να τους επισκέπτονται χωρίς να έρχονται σε επαφή μαζί τους έτσι ώστε να τους προστατεύσει. Ήταν εκείνος που έκανε από μόνος του τεστ στο προσωπικό και τους τροφίμους προκειμένου να είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σύμφωνα με το Live News ο 41χρονος, είχε πρόσφατα κληρονομήσει την επιχείρηση από τον πατέρα του και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

«Είχε υπερβολικό αίσθημα της ευθύνης»

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, κ. Στέλιος Προσαλίκας, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την τραγική απώλεια του νέου αυτού του ανθρώπου. «Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχα. Πήγα στη Μονάδα και πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω. Υπερβολικό αίσθημα ευθύνης του Δημήτρη. Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο. Τελείωσε ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, πήγε στη Χαϊδελβέργη έκανε διδακτορικό στην γεροντολογία. Είχε λατρεία στους ηλικιωμένους. Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ήταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης. Και μιλάμε για 2 ασυμπτωματικούς εργαζόμενους και μια γιαγιά με 37,6 πυρετό».

Υπενθυμίζεται ότι τρία κρούσματα κορωνοϊού εντοπίσθηκαν στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Στέφανο, ύστερα από rapid test στα οποία υποβλήθηκαν με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη τόσο το προσωπικό, όσο και οι φιλοξενούμενοι στη Μονάδα. Το πρώτο κρούσματα αφορούσε εργαζόμενη και είχε εντοπισθεί την περασμένη Πέμπτη, ενώ τα άλλα δύο, μια εργαζόμενη και μια 87χρονη φιλοξενούμενη της μονάδας, εντοπίσθηκαν σήμερα. Και οι τρεις είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς, ωστόσο, η ηλικιωμένη διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments