Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα δίκη: Κατέρρευσε η μητέρα του Παύλου – Δάκρυα χαράς και λυγμοί ανακούφισης [pics]

Μάγδα Φύσσα δίκη: Κατέρρευσε η μητέρα του Παύλου – Δάκρυα χαράς και λυγμοί ανακούφισης [pics]
Μάγδα Φύσσα δίκη: Έξω από το δικαστήριο ακουγόταν το «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Στο άκουσμα της απόφασης τους δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και την ηγετική της ομάδα, κατέρρευσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Όπως ορίστηκε, στη φυλακή καταλήγουν οι βασικοί συνεργοί της δολοφονίας του γιου της και η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Η Μάγδα Φύσσα λοιπόν, όπως ήταν λόγικό, ξέσπασε σε αναφιλητά μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε τις φυλακίσεις, πλαισιωμένη από συγγενείς, από φίλους του Παύλου Φύσσα, αλλά και από τους δικηγόρους της οικογένειας, που επί 5,5 χρόνια παραστάθηκαν αφιλοκερδώς σε αυτή τη δίκη, όπως και όλη η Πολιτική Αγωγή.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα δεκάδες πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την απόφαση, αλλά και δίνοντας συγχαρητήρια στους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, ενώ φώναζαν «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε τη λήξη των συνεδριάσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής με την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της. Μεταξύ των 12 που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Τα ονόματα των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που οδηγούνται στη φυλακή: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα. Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης. 

Ποιοι μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση;

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ. Στη φυλακή οδηγούνται επίσης, 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές ενώ ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments