Πολιτική

Σακελλαροπούλου σε Μητσοτάκη: «Η Τουρκία ακολουθεί το ρόλο του ταραξία»

Σακελλαροπούλου σε Μητσοτάκη: «Η Τουρκία ακολουθεί το ρόλο του ταραξία»
Σακελλαροπούλου σε Μητσοτάκη: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Στις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. “Ο ιός χτυπάει συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και συλλογικά η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά αποσκοπούν στην προστασία των άλλων. Εκεί είναι το κρίσιμο και φεύγουμε από το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και περνάμε στην κοινωνική ευθύνη κι αυτό είναι πολύ κρίσιμο να γίνει αντιληπτό” είπε η ΠτΔ στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι νέοι έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής, και ενδεχομένως αισθάνονται λιγότερο ευάλλωτοι αλλά “αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό και ελπίζω ότι θα γίνει είναι ότι η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού είναι το πρόβλημα. Δεν μπορεί κάποιος για τον εαυτό του να αναδεχθεί κάτι. Δεν μπορεί όμως να αναδεχθεί να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο”.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην παρουσία της στο Καστελόριζο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πειθαρχία των παιδιών στα μέτρα ασφάλειας και τη μάσκα, και είπε ότι “τα παιδιά έχουν πολλά να μας διδάξουν για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την πειθαρχία και την κοινωνική συμπεριφορά”.

Αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά χαρακτήρισε “ταραξία” την Τουρκία και είπε ότι έχει αποδειχθεί ότι η Ελλάδα σέβεται τους κανόνες καλής γειτονίας, δυστυχώς όμως μια γειτονική χώρα ακολουθεί το ρόλο του ταραξία. Υπογράμμισε δε ότι και η Ευρώπη έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, και πρέπει η αρχή της αλληλεγγύης κάποια στιγμή να επικρατήσει.

Από την μεριά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: “Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι παρηγοριά”.

Επίσης υπογράμμισε ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στους Έλληνες για το “που βρισκόμαστε και ποια θα είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε”. Αναφερόμενος στην τριμερή διάσκεψη στην Κύπρο είπε πως επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα τους κανόνες καλής γειτονίας, και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ποια είναι η χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται ότι δεν θέλει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments