Ελλάδα

Ένωση φωτορεπόρτερ: Καταγγέλλει επίθεση έξω από το σπίτι του Μιχαλολιάκου

Ένωση φωτορεπόρτερ: Καταγγέλλει επίθεση έξω από το σπίτι του Μιχαλολιάκου
Ένωση φωτορεπόρτερ: Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι δέχτηκαν επίθεση από άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, ενώ υποστηρίζουν ΄τι έγινε φθορά στον εξοπλισμό τους.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η απόφαση της έδρας ήταν να πάνε στη φυλακή οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους και φυσικά ο σκληρός πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης τα μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους για να παραδοθούν. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς βρισκόντουσαν ήδη μέσα στο δικαστήριο οπότε και έγινε επί τόπου η σύλληψη τους. Την ίδια ώρα ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρισκόταν στο σπίτι του στην Πεύκη. Με την ανακοίνωση της απόφασης κατέβηκε από την οικία του για να κάνει κάποιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους που ήταν εκεί.

Τότε έκανε γνωστό ότι θα παραδοθεί ο ίδιος στη ΓΑΔΑ. Φυσικά προσπάθησε έστω και την τελευταία στιγμή να υποστηρίξει τον εαυτό του τονίζοντας ότι η δίωξη του ήταν πολιτική. Έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι σε μερικά χρόνια κάποιοι θα ντρέπονται για το αποτέλεσμα της δίκης.  Στη συνέχεια αποχώρησε και επέστρεψε λίγο αργότερα για να φύγει για την ΓΑΔΑ. Τότε έκαναν την εμφάνιση τους κάποιοι υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα με μπροστάρισα την Ουρανία Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με την Ένωση των φωτορεπόρτερ οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο δέχτηκαν επίθεση από τους μπράβους του Μιχαλολιάκου.

Συγκεκριμένα στο σάιτ του ανέβηκε η ανακοίνωση με τίτλο «Σαν να μην έγινε καμία δίκη».

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: Για πολλοστή φορά σήμερα (χθες, Πέμπτη) μέλη της ΕΦΕ έγιναν στόχος τραμπουκισμού. Για πολλοστή φορά το συμβάν έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια αστυνομικών. Για πολλοστή φορά οι αστυνομικοί δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον και δεν προχώρησαν σε καμία κίνηση για την προστασία των εργαζομένων της ενημέρωσης.

Μπράβοι με καλυμμένα πρόσωπα έσπασαν κάμερες και έκοψαν καλώδια από φορητό wifi router συναδέλφων. Ανενόχλητοι απείλησαν, προπηλάκισαν, χτύπησαν ανθρώπους, έσπασαν εξοπλισμό και έβρισαν, έξω από την κατοικία του καταδικασμένου από το Εφετείο Νικόλαου Μιχαλολιάκου. Στο χώρο υπήρχαν αστυνομικοί της ασφάλειας από τους οποίους δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Ένας συνάδελφος κάλεσε την άμεσο δράση, με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν ανενόχλητοι, πριν φτάσουν οι δυο μηχανές με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η «προστασία του πολίτη» ή η «προστασία της ελευθερίας του τύπου»; Έννοιες άγνωστες. Θέλουμε με την παρούσα να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτηση μας! Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την προκλητικά παθητική στάση της ελληνικής αστυνομίας. Σήμερα οι δράστες έσπασαν φωτογραφικοί εξοπλισμό και προπηλάκισαν συναδέλφους. Στο μέλλον τι;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments