Πολιτική

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Έτσι θα γίνονται οι νυχτερινές μετακινήσεις στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Έτσι θα γίνονται οι νυχτερινές μετακινήσεις στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές
Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Στη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός ανέλυσε τη εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο μετά τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη στη σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό,  έκανε λόγο για την εφαρμογή των μέτρων  που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός για τις περιοχές που είναι στα επίπεδα 3 και 4, δηλαδή την απαγόρευση κυκλοφορίας από 00:30 ως τις 05:00 σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4 και την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των μετακινήσεων είπε ότι οι δημοσιογράφοι θα μετακινούνται όπως και στο ανοιξιάτικο lockdown με την επίδειξη της ταυτότητας τους. Για του ελεύθερους επαγγελματίες είπε ότι θα συμπληρώνουν το σχετικό έντυπο στην Εργάνη όπου θα μπαίνουν με τον κωδικό τους ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι για τις έκτακτες μετακινήσεις τους θα βρίσκουν το σχετικό έντυπο στο apografi. gov.gr.

Παράλληλα, από την υποχρεωτική μάσκας στις περιοχές επιπέδου 3 και 4 εξαιρούνται:

  • συμμετέχοντες σε ατομική ή ομαδική άσκηση σε εξωτερικό χώρο
  • οδηγοί αυτοκινήτων που οδηγούν μόνοι ή με πρώτου βαθμού οικογένεια
  • μάσκα και στα διαλείμματα, όμως στη φυσική αγωγή (γυμναστική) δεν προβλέπεται υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Επίσης, στα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ, η ζωντανή μουσική απαγορεύεται και η διασκέδαση γίνεται με καθήμενους και 30% πληρότητα, ενώ σε ταβέρνες και εστιατόρια προβλέπεται ζωντανή μουσική ως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, όλοι καθιστοί και 50% πληρότητα.

Τι θ γίνει στις 26η και 28η Οκτωβρίου

Ακόμη, διευκρίνισε σε ότι οι δοξολογίες της 26ης και 28ης Οκτωβρίου θα πρέπει να γίνουν με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους Θεσσαλονικείς να είναι προσεκτικοί στις μεταφορές τους το επόμενο πενθήμερο.

Ο νέος χάρτης με τα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Έτσι διαμορφώνεται πλέον ο χάρτης με τα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments