Οικονομία

ΕΦΚΑ αναδρομικά: Ειδική εφαρμογή για τα ποσά των δικαιούχων – Δείτε τι θα πάρετε με ένα κλικ

ΕΦΚΑ αναδρομικά: Ειδική εφαρμογή για τα ποσά των δικαιούχων – Δείτε τι θα πάρετε με ένα κλικ
ΕΦΚΑ αναδρομικά: Στον νέο ψηφιακό e-ΕΦΚΑ δημιουργήθηκε μια μοναδική εφαρμογή για την εξυπηρέτηση όλων.

Ο ΕΦΚΑ, μέσω της ιστοσελίδας του, δημιούργησε μια νέα, ειδική εφαρμογή προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι να μπορούν να δουν τα αναδρομικά που δικαιούνται.

Στο πλαίσιο της πληρέστερης, αναλυτικότερης και έγκυρης ενημέρωσης των συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ σχετικά με τα αναδρομικά ποσά που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους, η Διοίκηση του Φορέα έθεσε σε λειτουργία μία καινούρια εφαρμογή, μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων».

Η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας για τη νέα εφαρμογή

«Στον νέο ψηφιακό e-ΕΦΚΑ δημιουργήσαμε μια μοναδική εφαρμογή για την εξυπηρέτηση όλων! Για πρώτη φορά δίνουμε με ένα μόνο κλικ να μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αναδρομικά που θα πάρετε». Αυτό έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Για να μπείτε στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ, πατήστε εδώ.

Ξεκίνησε η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους μετά το «αλαλούμ»

Ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις. Επίσης, γίνεται σε διακριτό κωδικό, ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται. Ειδικότερα, οι κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου. Στις ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους στο αμέσως επόμενο διάστημα και, μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments