Ελλάδα

Κορωνοϊός νεκροί: Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα στη χώρα μας

Κορωνοϊός νεκροί: Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα στη χώρα μας
Κορωνοϊός νεκροί: Στους 576 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που έχουν φύγει από τη ζωή εξαιτίας του Sars-cov-2.

Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό, ακόμα ένας συμπολίτης μας έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό το βράδυ της Κυριακής 25 Οκτωβρίου. Πρόκειται για έναν 82χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά, οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 576.

Υπενθυμίζεται πως χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 790 κρούσματα και 10 νεκρούς. “Από τα νέα κρούσματα, τα 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 30.782, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Ακόμη, 3.862 (12.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11.724 (38.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, 84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 28 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 272 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 574 θανάτους συνολικά στη χώρα. 217 (37.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Μάτινα Παγώνη: “Θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα”

Την ίδια ώρα, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα». Όπως η ίδια εξήγησε «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό». Παράλληλα η κα Παγώνη επεσήμανε πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα ενώ δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα την ημέρα στα νοσοκομεία.

Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για τον αυξημένο αριθμό θανάτων και τόνισε ότι η μάσκα είναι το πιο βασικό. Αναφερόμενη στα τοπικά lockdown δήλωσε πως έπρεπε να γίνουν για να ελέχθη η κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά προς στις άλλες πόλεις. Σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά υπογράμμισε πως στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments