Ελλάδα

Μίνα Γκάγκα κορωνοϊός: «Τα κρούσματα είναι αρκετά για να επιφέρουν την καταστροφή»

Μίνα Γκάγκα κορωνοϊός: «Τα κρούσματα είναι αρκετά για να επιφέρουν την καταστροφή»
Μίνα Γκάγκα κορωνοϊός: Η διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σωτηρία προχώρησε σε αυστηρή προειδοποίηση για το τι θα γίνει αν δεν τηρούμε τα μέτρα.

Σε αυστηρή προειδοποίηση για τον υπάρχοντα αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τι θα γίνει αν δεν προσέχουμε, προχώρησε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτήρια.

Η κ. Γκάγκα ενημέρωσε ότι στις συζητήσεις για τη μετάδοση του ιού από τα μικρά παιδιά, δίνουν απάντηση οι μελέτες, που έχουν γίνει σε ευρωπαϊκές χώρες. «Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα μικρά παιδιά δεν μεταφέρουν τον ιό. Σε άλλες χώρες τα πολύ μικρά δεν φοράνε μάσκα, ενώ σε άλλες μπήκε τώρα στο γυμνάσιο. Τα παιδιά νοσούν λιγότερο και το μεταφέρουν λιγότερο», τόνισε η πνευμονολόγος και συμπλήρωσε, «από εκεί και πέρα είναι τι θα διαλέξουμε, αν θα κρατήσουμε τα παιδιά μέσα για 8 μήνες ή αν θα προσπαθήσουμε να τα κοινωνικοποιήσουμε και να κάνουν όπως συνηθιζόταν τα μαθήματά τους. Είναι επιλογή, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανοίξει τα σχολεία τους», είπε η κ. Γκάγκα στην ΕΡΤ.

Η Μ. Γκάγκα διευκρίνισε πως κατά πάσα πιθανότητα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος από αυτόν που δείχνουν τα rapid tests, καθώς σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι ασυμπτωματικοί. Ωστόσο, οι ασυμπτωματικοί μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, για αυτό θεωρείται τόσο απαραίτητο το μέτρο της καθολικής χρήσης της μάσκας.

Η πνευμονολόγος ανέφερε επίσης, το παράδειγμα της Ιταλίας, όταν κορυφώθηκε η επιδημία εκεί. «Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν επιτράπηκε στους ανθρώπους από μέρη με μεγάλη διαμόλυνση να ταξιδέψουν προς άλλα. Οι μετακινήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται με ασφάλεια. Αν δούμε ότι από μία περιοχή που έχει πολλά κρούσματα φεύγουν άνθρωποι και μετέπειτα μολύνονται και άλλες περιοχές αυτό πρέπει να σταματήσει ή έστω να περιοριστεί με κάποιο τρόπο».

Αρκετά για να φέρουν την καταστροφή τα κρούσματα

Φυσικά είμαστε σε ένα επίπεδο που είναι πολύ εύκολο ο αριθμός των κρουσμάτων να εκτοξευθεί, και να φτάσουμε τα νούμερα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ξεπερνάνε τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά. Η κ. Γκάγκα τόνισε: «Τα μέτρα έχουν αποδώσει συγκριτικά με τις άλλες χώρες. Ο κόσμος έχει πιεστεί και έχει καταφέρει πολλά αλλά ο κίνδυνος υπάρχει. Τα κρούσματα είναι αρκετά για να φέρουν τη καταστροφή, αν τα αφήσουμε χωρίς να προσέχουμε. Πρέπει να προσέχουμε, πρέπει να προχωρήσουμε στο αύριο με κοινωνική συνοχή, με αγάπη για τους διπλανούς μας, υπομονή, επιμονή και καλή διάθεση» ολοκλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments