Διεθνή

Oruc Reis: Συνεχίζει τα δρομολόγια του στη Μεσόγειο – Που βρίσκεται τώρα

Oruc Reis: Συνεχίζει τα δρομολόγια του στη Μεσόγειο – Που βρίσκεται τώρα
Oruc Reis: Χθες, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρέθηκε πολύ κοντά στη Ρόδο.

Δεν σταματά τα πέρα δώθε στην Ανατολική Μεσόγειο το Oruc Reis. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, άλλαξε ξαφνικά πορεία και άρχισε να κινείται νότια, προς την Αίγυπτο, αλλά λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, άλλαξε και πάλι πορεία. Πλέον, κατευθύνεται νότια της Ρόδου και της Καρπάθου στην περιοχή που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα με παράνομη NAVTEX. Σημειώνεται πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος χθες βρέθηκε στα 13 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ρόδου, με την συνοδεία των πολεμικών πλοίων, του Ataman και του Cengiz Han.

Παρακάτω φαίνεται το στίγμα του Oruc Reis στις 6:00 σήμερα το πρωί:

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία σε ένδειξη καλή θέλησης ακύρωσε την στρατιωτική άσκηση που είχε ανακοινώσει για τις 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής εορτής στην , ενώ λίγη ώρα αργότερα το ίδιο έκανε και η ελληνική πλευρά, για τη δική της στρατιωτική άσκηση στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής στη γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με κύκλους του ελληνικού , η Ελλάδα προχώρησε σε ανάλογη κίνηση στο πεδίο βολής Καράβια που ήταν προγραμματισμένες βολές στις 29 Οκτωβρίου. Είχε προηγηθεί από την πλευρά της Τουρκίας, η ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων στην «καρδιά» του , στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια η γειτονική χώρα εξέδωσε νέα NAVTEX μόνο για σήμερα, 27 Οκτωβρίου, στην ίδια περιοχή.

Ακολουθεί η ενημέρωση με την οποία ακυρώνει τη NAVTEX:

svg%3E

Η νέα τουρκική NAVTEX για σήμερα:

svg%3E

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο είναι ζήτημα που υπερβαίνει τον πυρήνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Μήνυμα προς τη Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της τριμερούς Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ασκενάζι αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία στις σχέσεις της με την ευρύτερη γειτονία της. Μίλησαν ακόμη για την επικίνδυνη εργαλειοποίηση της θρησκείας από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας στην αντιπαράθεσή της με τη Δύση.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, ότι η Ελλάδα εξαρχής έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο ως ζήτημα που υπερβαίνει τον πυρήνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αγγίζει ζωτικά ευρωπαϊκά συμφέροντα. Κάτι που, όπως υπογράμμισε, αποδεικνύεται ακόμη περισσότερο μετά και τις τελευταίες προσβλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας έναντι του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments