Πολιτική

Τσίπρας αμβλώσεις Πολωνία: «Πράξη σκοταδισμού, γυρίζει την ήπειρό μας αιώνες πίσω»

Τσίπρας αμβλώσεις Πολωνία: «Πράξη σκοταδισμού, γυρίζει την ήπειρό μας αιώνες πίσω»
Τσίπρας αμβλώσεις Πολωνία: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανάρτηση για ό, τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην ευρωπαϊκή χώρα για αυτό το «καυτό» ζήτημα.

«Η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία, είναι μια πράξη σκοταδισμού που γυρίζει την ήπειρο μας αιώνες πίσω», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Instagram.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει ακόμα πως «Είναι θλιβερό που το 2020 υπάρχουν ακόμα κράτη που πιστεύουν πως έχουν λόγο και δικαίωμα στο σώμα και τη ζωή μιας γυναίκας. Η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία, είναι μια πράξη σκοταδισμού που γυρίζει την ήπειρο μας αιώνες πίσω. Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Πολωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη οφείλουμε να δώσουμε από κοινού αγώνα για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Το αναφαίρετο δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της και τη ζωή της δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στην κρίση κανενός άλλου, παρά μόνο στη δική της».

Δείτε την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

View this post on Instagram

Είναι θλιβερό που το 2020 υπάρχουν ακόμα κράτη που πιστεύουν πως έχουν λόγο και δικαίωμα στο σώμα και τη ζωή μιας γυναίκας. Η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία, είναι μια πράξη σκοταδισμού που γυρίζει την ήπειρο μας αιώνες πίσω. Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Πολωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη οφείλουμε να δώσουμε από κοινού αγώνα για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Το αναφαίρετο δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της και τη ζωή της δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στην κρίση κανενός άλλου, παρά μόνο στη δική της. #poland #abortion

A post shared by Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) on

Εν τω μεταξύ, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις στη χώρα κατά της δικαστικής απόφασης για τις αμβλώσεις. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολωνίας έκρινε ότι η κύηση δεν πρέπει να διακόπτεται σε περίπτωση που το έμβρυο διαπιστώνεται ότι έχει προβλήματα υγείας.

Οι περιπτώσεις αυτές αποτελούν το 98% των αμβλώσεων σήμερα στην Πολωνία. Οι διαδηλωτές έκλεισαν κεντρικούς δρόμους της Βαρσοβίας και άλλων μεγάλων πόλεων για μία περίπου ώρα.

Ακόμα και πριν τη νέα δικαστική απόφαση, η Πολωνία είχε ένα από τα πιο περιοριστικά πλαίσια για τις αμβλώσεις, που επιτρέπονταν μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας και θανάσιμου κινδύνου της εγκύου. Σύμφωνα με πολωνικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, ήδη, χιλιάδες αμβλώσεις γίνονται παράνομα στο εξωτερικό. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι με τα νέα μέτρα ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων γυναικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments