Διεθνή

Βέλγιο κορωνοϊός: Βγήκε από την εντατική η υπουργός Εξωτερικών Σοφί Βιλμές

Βέλγιο κορωνοϊός: Βγήκε από την εντατική η υπουργός Εξωτερικών Σοφί Βιλμές
Βέλγιο κορωνοϊός: Η υπουργός Εξωτερικών Σοφί Βιλμές είχε διαγνωσθεί με τον ιό.

Βγήκε από την εντατική η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Σοφί Βιλμές, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κορωνοϊό.

«Η κατάστασή μου, μου επιτρέπει να βγω από την εντατική, αλλά θα παραμείνω στο νοσοκομείο για λίγο. Τα πολλά μηνύματα αγάπης και υποστήριξής σας με άγγιξαν πολύ και μου έδωσαν δύναμη» έγραψε στο Twitter της η πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου. Μάλιστα, η Σοφί Βιλμές συμπλήρωσε: «Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που επιδεικνύει τεράστια αφοσίωση και επαγγελματισμό σε καθημερινή βάση. Ας τους βοηθήσουμε να μας φροντίσουν. Και φροντίστε τον εαυτό σας. Μείνετε σπίτι».

Πολλοί πολιτικοί έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό

Πάντως, δεν είναι η πρώτη πολιτικός που λαμβάνει διάγνωση ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης για τον κορωνοϊό, είναι θετικό την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 188 χώρες και εδάφη ενώ ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του ιού, παγκοσμίως, έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Ανάμεσα σε εκείνους που μολύνθηκαν από την αρχή του χρόνου που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, είναι και πολλά δημόσια πρόσωπα από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο.

Μια από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις ηγέτη χώρας που νόσησε από τη νόσο Covid-19 είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ένας από τους αρνητές του ιού, ο οποίος δήλωνε άτρωτος. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στις 3 Οκτωβρίου ότι βρέθηκε θετικός στον ιό και νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες σε στρατιωτικό νοσοκομείο ενώ θετική βρέθηκε και η σύζυγός του Μελάνια με αποτέλεσμα να μπει σε καραντίνα στον Λευκό Οίκο.

Επιπλέον, ο 56χρονος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, όχι μόνο ήταν από εκείνους που είχαν πάρει αψήφιστα τον ιό, αλλά δεν τηρούσε και τα μέτρα προστασίας. Υποστήριζε τη θεωρία της αγέλης, μια άποψη που πριν από εκείνον είχαν υποστηρίξει και οι δύο κορυφαίοι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησής του, οι Κρις Γουίτι και Πάτρικ Βάλανς. Μάλιστα, δεν είχε διστάσει να εμφανιστεί σε νοσοκομείο αναφοράς και να ανταλλάξει χειραψία με πολίτες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου ήταν από εκείνους που εξαρχής αδιαφόρησαν για την ύπαρξη του κορωνοϊού. Όμως, βρέθηκε τρεις φορές θετικός στον ιό. Η πρώτη φορά που ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός ήταν στις 7 Ιουλίου και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση. Η δεύτερη φορά ήταν στις 15 Ιουλίου και η τρίτη στις 22 Ιουλίου ενώ θετικοί στον ιό βρέθηκαν και η σύζυγός του Μισέλ και ο μικρότερος γιος του Ζαΐχ Ρενάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments