Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Eισαγγελική έρευνα για κρούσματα κορωνοϊού σε κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Eισαγγελική έρευνα για κρούσματα κορωνοϊού σε κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διεξαγωγή έρευνας, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης των μέτρων.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για κρούσματα κορωνοϊού στο παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Άγιος Δημήτριος», παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διεξαγωγή έρευνας, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Κέντρο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη έχει τεθεί σε 14ημερη καραντίνα η οποία λήγει στις αρχές Νοεμβρίου, ύστερα από τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο επανέλεγχος στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Άγιος Δημήτριος»

Να σημειωθεί πως αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέος επιδημιολογικός έλεγχος για κορωνοϊό στο παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Άγιος Δημήτριος», που έχει τεθεί σε ολιγοήμερη καραντίνα, ύστερα από τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα κορωνοϊού τα οποία εντοπίσθηκαν. «Κανονικά η καραντίνα λήγει την προσεχή Παρασκευή 30/10, αλλά εμείς θα το κρατήσουμε μέχρι την ημέρα που έκανε τα τεστ ο ΕΟΔΥ, δηλαδή μέχρι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου».

Πώς εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο Κέντρο;

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης για παιδιά με αναπηρία, Βασιλική Νάκου. Η ίδια συμπλήρωσε ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί στη νόσο Covid-19 είναι ασυμπτωματικοί και σημείωσε ότι «όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο και κινούμαστε στη βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ». Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση, όλα ξεκίνησαν την προπερασμένη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, όταν ένα άτομο από το προσωπικό του Κέντρου εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού.

Έτσι, διενεργήθηκε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν θετικό. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου έγιναν τεστ σε όλους τους εργαζομένους και περιθαλπόμενους του κέντρου. Σύμφωνα με την πρόεδρο, στο κέντρο, όπου φιλοξενούνται άτομα με αναπηρία, ηλικίας από 19 έως 60 ετών, «ακολουθείται ίσως το πιο αυστηρό πρωτόκολλο σε όλη την Ευρώπη και όλων η προσοχή είναι αυξημένη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments