Τεχνολογία

iPhone 12 τιμή: Πόσο είναι το κόστος επισκευής του αν σπάσει

iPhone 12 τιμή: Πόσο είναι το κόστος επισκευής του αν σπάσει
iPhone 12 τιμή: Όταν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα νέο smartphone, καλό είναι να μην κοιτάμε μόνο τα χαρακτηριστικά του ή το πόσο είναι το κόστος αγοράς του.

Με τα νέα μοντέλα της Apple να έχουν ανακοινωθεί, πολύς είναι ο κόσμος που αναμένει να κυκλοφορήσουν και να τα κάνει δικά του, παρά το γεγονός πως είναι- μερικά από αυτά- πολύ ακριβά.

Βέβαια, όταν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα νέο smartphone, καλό είναι να μην κοιτάμε μόνο τα χαρακτηριστικά του ή το πόσο είναι το κόστος αγοράς του αλλά να ασχολούμαστε και με την τιμή που σχετίζεται με την επισκευή του σε περίπτωση που έχουμε κάποιο μικροατύχημα και σπάσει, για παράδειγμα. Η Apple λοιπόν, ανακοίνωσε τα κόστη επισκευής του iPhone 12 και είναι ακριβότερα από αυτά του iPhone 11, από ότι φαίνεται.

Έτσι, μια σπασμένη οθόνη στο iPhone 12 θα σας κοστίσει 279 δολάρια, δηλαδή 238 ευρώ περίπου, τη στιγμή που στο iPhone 11 κόστιζε 199, δηλαδή 170 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων είναι στα 70 ευρώ! Για αυτό, αν σχεδιάζετε να πάρετε το νέο iPhone 12 μόλις κυκλοφορήσει, καλό θα είναι να σχεδιάσετε και την αγορά μιας θήκης από την πρώτη ημέρα, καθώς και ενός προστατευτικού τζαμιού για παν ενδεχόμενο.

Τα καλά νέα είναι πως η τιμή παραμένει σταθερή στο iPhone 12 Pro, όσο και στο iPhone 12, δηλαδή στα 279 δηλαδή, όσο στοίχιζε ακόμα και το iPhone 11 Pro. Όσον αφορά στις «άλλες επισκευές» και πάλι το iPhone 12 θα κοστίσει περισσότερα από το iPhone 11. Αυτό σημαίνει ότι φτάνει στα 449 δολάρια έναντι 399 αντίστοιχα, δηλαδή από 340 ευρώ κοστίζει 425. Το iPhone 12 Pro όμως διατηρεί την ίδια τιμή με το iPhone 11 Pro στα 549, που αυτό σημαίνει 469 δολάρια.

Βέβαια, το κόστος επισκευής για τα iPhone 12 mini και iPhone 12 Pro Max δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Ωστόσο, ένας παράγοντας που μπορεί να μειώσει τα περιστατικά που θα χρειαστεί επισκευή του τηλεφώνου είναι η νέα «κεραμική ασπίδα». Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που έχει ενσωματώσει η Apple στις οθόνες των νέων iPhone 12 για να τα κάνει τέσσερις φορές πιο ανθεκτικά σε πτώσεις.

Πότε έρχονται στην Ελλάδα;

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως είμαστε στο δεύτερο «κύμα» διάθεσης, δηλαδή μία εβδομάδα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 12 Pro και το iPhone 12 θα κυκλοφορήσουν στις 30 Οκτωβρίου. Ενώ το iPhone 12 Pro Max και το iPhone 12 mini πιθανότατα θα τα δούμε στη χώρα μας από τις 20 Νοεμβρίου. Βέβαια δεν αποκλείεται να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση σε σχέση με την αμερικανική αγορά. Και αυτό οφείλεται στην προτεραιότητα που ίσως δοθεί σε αγορές όπου λειτουργούν ήδη δίκτυα 5G.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments