Διεθνή

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια
Γαλλία: Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, ύστερα από επίθεση με μαχαίρι, περίπου στις 10:30 (ώρα Ελλάδας), έξω από εκκλησία της Παναγίας στη Νίκαια. Οι πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ θέλουν τον δράστη να έχει συλληφθεί από τις αρχές, οι οποίες έχουν αποκλείσει την περιοχή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Τονίζεται πως δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τρομοκρατικό συμβάν αν και ο δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί, σε μήνυμά του στο Twitter έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση». Επίσης, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην πόλη και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή ακολουθώντας τις οδηγίες της αστυνομίας. Η ενημέρωση του δημάρχου της Νίκαιας αναφέρει χαρακτηριστικά: “Είμαι στο σημείο μαζί με την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον δράστη της επίθεσης. Επιβεβαιώνω ότι όλα δείχνουν πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στη βασιλική της Notre-Dame”.

Το τοπικό μέσο Nice-Matin σημειώνει πως ένας άνδρας μεγάλος σε ηλικία αποκεφαλίστηκε μέσα στη βασιλική της Notre-Dame. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση αυτή λαμβάνει χώρα δύο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί στα περίχωρα του Παρισιού από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής, ο οποίος δολοφόνησε τον άτυχο άνδρα επειδή έδειχνε σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του.

Η ανάρτησή του στο Twitter:

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments