Ελλάδα

Σεισμοί: Nύχτα αγωνίας σε Σάμο και Σμύρνη – Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Σεισμοί: Nύχτα αγωνίας σε Σάμο και Σμύρνη – Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες
Σεισμοί: Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 17 κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές καταστροφές.

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Σάμου αλλά και της Σμύρνης  μετά τον φονικό σεισμό.

Ο σεισμός 6,7 Ρίχτερ χτύπησε την υποθαλάσσια περιοχή 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμου και έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα. Ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτός είναι ο κύριος σεισμός ενώ αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί. Ήδη μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένας ισχυρός μετασεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και δεκάδες άλλοι μικρότερης έντασης. Κρίσιμο για την εξέλιξη του φαινομένου είναι το επόμενο 48ωρο σύμφωνα με τους επιστήμονες οι οποίοι το παρακολουθούν.

Οι κάτοικοι του νησιού θα διανυκτερεύσουν οι περισσότεροι έξω από τα σπίτια τους και μακρυά από τις περιοχές που έχουν κριθεί επικίνδυνες καθώς υπάρχουν πολλά παλιά κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές και μπορεί να καταρρεύσουν με έναν ισχυρό μετασεισμό. Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα των Αρχών από μεγάφωνο που υποδεικνύει στους κατοίκους να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους μέχρι να εκτονωθεί το φαινόμενο. Για το λόγο αυτό έχουν στηθεί σκηνές προκειμένου να μπορέσουν να διανυκτερεύσουν εκεί οι κάτοικοι.

Τουλάχιστον 17 νεκροί και 709 τραυματίες στη Σμύρνη

Στους 17 ανέρχονται οι νεκροί στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών, ανακοίνωσε η αρχή διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της χώρας.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 709 και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 17 κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Τουλάχιστον 170 μετασεισμοί, εκ των οποίων 21 άνω των 4 βαθμών, καταγράφηκαν μετά τον σεισμό, ανέφερε η AFAD.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 17 κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές καταστροφές στη Σμύρνη, επισήμανε η τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, οι αρχές στήνουν σκηνές συνολικής χωρητικότητας 2.000 ανθρώπων στις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες ζημιές. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η σεισμική δόνηση διήρκησε τουλάχιστον 25-30 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments