Διεθνή

Lockdown Αγγλία: Είναι επίσημο – Το ανακοίνωσε σε διάγγελμα ο Μπόρις Τζόνσον

Lockdown Αγγλία: Είναι επίσημο – Το ανακοίνωσε σε διάγγελμα ο Μπόρις Τζόνσον
Lockdown Αγγλία: Νέους περιορισμούς διάρκειας ενός μήνα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον αφού τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς.

Και στην Αγγλία επιβάλλεται lockdown καθώς οι κυβερνήσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Γερμανία και η Γαλλία, αποφάσισαν να ισχύσουν νέοι περιορισμοί λόγω της «έκρηξης» των μολύνσεων από κορωνοϊό.

Το νέο lockdown έχει διάρκεια ένα μήνα, όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον. «Από την Πέμπτη μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου θα μπορείτε να βγαίνετε από το σπίτι μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους». Οι λόγοι αυτοί, όπως τόνισε, θα είναι για εκπαίδευση, εργασία «αν δεν μπορείτε να δουλέψετε από το σπίτι σας», για άσκηση, για συνάντηση με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό, για αγορά φαγητού και ιατρικούς λόγους.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης ότι κατά το lockdown θα αναστείλουν τη λειτουργία τους όλες οι μη άμεσα αναγκαίες επιχειρήσεις. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια θα κλείσουν, εκτός από το take away και το delivery. Υπενθυμίζεται ότι υπέρ του lockdown είχαν τεθεί πολλοί Βρετανοί επιστήμονες.

Ακολουθεί το διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον:

Όπως δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, «κανείς δεν θέλει να επιβάλλει τέτοια είδη μέτρων, οπουδήποτε» και παραδέχεται ότι η περιφερειακή προσέγγιση δεν λειτούργησε. «Η ελπίδα μας ήταν ότι μέσω της ισχυρής τοπικής ηγεσίας, θα μπορούσαμε να μειώσουμε τα ποσοστά μόλυνσης, αν και η νόσος αυξανόταν σε ολόκληρη την χώρα. Αλλά όπως βλέπουμε, πρέπει να είμαστε ταπεινοί απέναντι στη φύση και σε αυτή την χώρα».

Και κατέληξε στο εξής: «Δυστυχώς, όπως και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ο ιός εξαπλώνεται ακόμη πιο γρήγορα από το χειρότερο σενάριο των επιστημονικών συμβούλων μας, των οποίων τα μοντέλα δείχνουν τώρα ότι αν δεν δράσουμε, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους θανάτους ανά ημέρα, με αρκετές χιλιάδες, μια αιχμή δυστυχώς, μεγαλύτερη από αυτήν που είδαμε τον Απρίλιο».

Πάνω από ένα εκατομμύριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε σήμερα Σάββατο (31 Οκτωβρίου) το ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορωνοϊό, ένα νέο ορόσημο τη στιγμή που η κυβέρνηση εξέταζε ένα νέο εθνικό lockdown στη χώρα. «Μεταξύ της 31ης Ιανουαρίου και της 31ης Οκτωβρίου 2020 καταγράφηκαν 1.011.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τις τελευταίες 24 ώρες, 21.915 νέα κρούσματα καταγράφηκαν. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία στην Ευρώπη, έχει καταγράψει συνολικά 46.555 θανάτους που επήλθαν μέσα σε 28 ημέρες μετά τη διάγνωση των ασθενών που ήταν θετικοί στον ιό. Οι 326 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments