Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Στις έρευνες και η ΕΥΠ – Τον ψάχνουν στο εξωτερικό, σε μοναστήρια και σε χωριά

Χρήστος Παππάς: Στις έρευνες και η ΕΥΠ – Τον ψάχνουν στο εξωτερικό, σε μοναστήρια και σε χωριά
Χρήστος Παππάς: Άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιστρατευτεί και η ΕΥΠ, ερευνώντας τις «άκρες» των ναζιστών σε χώρες του εξωτερικού.

Άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, εκθέτοντας τις Αρχές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsit.gr στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ, μετά από εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι Αρχές ερευνούν τις σχέσεις της οργάνωσης με αδερφές οργανώσεις του εξωτερικού, καθώς η Χρυσή Αυγή αποτελούσε πρότυπο για αρκετές ακροδεξιές οργανώσεις σε άλλες χώρες. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Παππάς ήταν αυτός που ήταν επιφορτισμένος με το «καθήκον» να δημιουργήσει και να διατηρήσει δεσμούς με φασίστες του εξωτερικού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη στελέχη της ΕΥΠ έχουν ενεργοποιήσει κανάλια και διαύλους ενημέρωσης και συγκέντρωσης πληροφοριών σε χώρες των Βαλκανίων και κυρίως στον περίγυρο της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια εντοπισμού αξιόπιστων πληροφοριών, που είναι δυνατόν να οδηγήσουν τις Αρχές στον εντοπισμό του φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παπά.

Οι έρευνες των Αρχών επεκτάθηκαν ακόμα και στην Αλβανία, σε συνεργασία με τις εκεί αρμόδιες Αρχές, καθώς ως γνωστόν ο Χρήστος Παππάς είχε αναπτύξει σχέσεις με φανατικούς υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, από τη γειτονική χώρα. Παράλληλα ιχνηλατούνται επαφές που είχε ο μέχρι πρότινος νούμερο 2 στην ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος με ανάλογες ομάδες και κινήματα σε χώρες των Βαλκανίων, ακόμα και στην Πολωνία αλλά και την Ιταλία.

Στην Ιταλία… του Μουσολίνι

Μάλιστα και όσον αφορά στην Ιταλία, οι δεσμοί που είχε αναπτύξει ο Χρήστος Παππάς με λάτρεις του Μουσολίνι – άλλωστε και ίδιος είναι φανατικός θαυμαστής του Ιταλού φασίστα  – είναι ισχυροί και πολύχρονοι και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, ο φυγόποινος πρώην βουλευτής, να έχει βρει καταφύγιο μεταξύ ομοϊδεατών του στην Ιταλία.

Άλλωστε ο Χρήστος Παπάς και ως «θεωρητικός» του φασισμού, ήταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τις εξωτερικές δημόσιες σχέσεις της Χρυσής Αυγής με αδελφά κόμματα και νεοναζιστικές οργανώσεις κυρίως στην Ιταλία, τα Βαλκάνια και την Βόρεια Ευρώπη.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε κανονίσει να βρίσκονται στην Ελλάδα, την επέτειο των Ιμίων πριν μερικά χρόνια, Γερμανοί Νεοναζί, οι οποίοι πήραν μέρος στο σόου που έστηνε κάθε χρόνο η Χρυσή Αυγή, στο μνημείο των πεσόντων.

Μάλιστα ο ίδιος ο Χρήστος Παππάς είχε συνοδεύσει τους νεοναζί ομοϊδεάτες του στο Γερμανικό Νεκροταφείο στην Πεντέλη, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους συμπατριώτες τους της Βέρμαχτ και των Ες Ες που σκοτώθηκαν στην Ελλάδα από αντιστασιακές οργανώσεις, κατά την διάρκεια της κατοχής. Για τους πιο πάνω λόγους, έχει ενημερωθεί η Interpol, καθώς ο Χρήστος Παπάς εγνωσμένα διατηρεί στενούς δεσμούς με νεοναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις, τόσο στην Κεντρική, όσο και στην Βόρεια Ευρώπη.

Ψάχνουν τον Παππά σε μοναστήρια και χωριά

Εκτός από την ΕΥΠ και τις έρευνες της, εντατικές είναι και οι έρευνες, τόσο της Ασφάλειας Αττικής, όσο και της Αντιτρομοκρατικής, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία. Μάλιστα αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4 έρευνες σε μοναστήρια στην Αττική, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως είναι δυνατόν να έχει βρει εκεί καταφύγιο ο φυγόποινος πρώην βουλευτής.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν ακόμα και σε μοναστήρια της Πελοποννήσου και κυρίως στην Αχαΐα, καθώς είναι γνωστή οι δεσμοί του Χρήστου Παππά με ιεράρχες στον συγκεκριμένο νομό. Επίσης σε διακριτικό κλοιό παρακολούθησης βρίσκονται πρόσωπα από το στενό φιλικό περιβάλλον του Παππά αλλά και οπαδοί του που είναι δυνατόν να τον βοήθησαν στην φυγή του.

Επίσης διακριτικές έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σε ορεινά χωριά των Ιωαννίνων, την ιδιαίτερη πατρίδα του Παππά δηλαδή, καθώς πρόσφατα υπήρξαν πληροφορίες πως κρύβονταν σε μια από αυτές τις κοινότητες, από ομοϊδεάτες του ή ακόμα και συγγενείς του.

Πάντως μέχρι στιγμής όλες οι έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες, καθώς εκτιμάται πως ο πρώην βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος είχε φροντίσει αμέσως μετά ανακοίνωση της καταδίκης του να δημιουργήσει το δίκτυο υποστήριξης του για την επικείμενη εξαφάνιση του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments