Διεθνή

ΗΠΑ εκλογές: Το νησί που ψηφίζουν όλοι Τραμπ

ΗΠΑ εκλογές: Το νησί που ψηφίζουν όλοι Τραμπ
ΗΠΑ εκλογές: Στο νησί Τάνζιερ οι ψαράδες ψηφίζουν Τραμπ δαγκωτό.

Στις εκλογές στις ΗΠΑ την ερχόμενη Τρίτη ένα νησί κλέβει την παράσταση. Το νησί Τάντζιερ εξαφανίζεται σταδιακά από τον χάρτη λόγω της αύξησης της στάθμης των υδάτων. Κι όμως παρά την αδιαφορία του Ντόναλντ Τραμπ για τις κλιματικές αλλαγές που ευθύνονται για τέτοια καταστροφικά φαινόμενα, οι ψαράδες, που αποτελούν τον πληθυσμό του, πιστεύουν ότι ένα θαλάσσιο τείχος και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα σώσουν τα σπίτια, τις δουλειές και τον τρόπο ζωής τους.

Κάποιοι από τους κατοίκους του κόλπου Τσέζαπικ διαμαρτύρονται καθοδόν προς τις κάλπες ότι οι γείτονες τους βρίσκονται σε άρνηση για τη σημασία που έχουν οι κλιματικές αλλαγές ως απόρροια του φαινομένου του θερμοκηπίου, την ώρα που οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της παγκόσμιας μάχης για την πάταξη του.

Για την ιστορία ο Τραμπ δεν πιστεύει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, γι’ αυτό και έχει δρομολογήσει ήδη την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισιών για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ θέλει να επεκτείνει και τα σχέδια των μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να φτάσει η χώρα σε μηδενικές εκπομπές αερίων μέχρι το 2050 και ότι σκοπεύει να επενδύσει $2δισ. στην πράσινη ενέργεια.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Όσον αφορά την πορεία των δημοσκοπήσεων ενόψει των εκλογών, το τελευταίο χρονικό διάστημα όλες τους δίνουν σταθερό προβάδισμα στον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος. Το NBC προχώρησε αυτές τις ημέρες ένα βήμα παραπάνω και συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των 10 πιο πρόσφατων και περισσότερων αξιόπιστων δημοσκοπήσεων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπάιντεν προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 51.7% έναντι 43.9% που πιστώνεται στον Τραμπ.

Τέλος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που αφορούν τις αμφίρροπες πολιτείες, αυτές που πολλές φορές έχουν κρίνει τον νικητή στο νήμα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εμφανίζεται να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Δημοκρατικό υποψήφιο στην Αριζόνα, τη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, ενώ ο τελευταίος διατηρεί σαφές προβάδισμα στο Ουισκόνσιν, την Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments