Διεθνή

Κορωνοϊός Βρετανία: Βράζει η χώρα με 23.254 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός Βρετανία: Βράζει η χώρα με 23.254 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Κορωνοϊός Βρετανία: Νέα αύξηση των κρουσμάτων μετά την ανακοίνωση του lockdown από τον Μπόρις Τζόνσον

Τρέχει με χίλια ο κορωνοϊός στη Βρετανία. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι 23.254 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, μια αύξηση 1.339 κρουσμάτων από το Σάββατο. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δείχνουν επίσης ότι άλλοι 162 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε διάστημα 28 ημερών από τότε που διαγνώστηκαν με τον κορωνοϊό, συγκριτικά με τους 326 θανάτους που καταγράφηκαν χθες, Σάββατο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Βρετανία ξεπέρασε χθες το ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. «Μεταξύ της 31ης Ιανουαρίου και της 31ης Οκτωβρίου 2020 καταγράφηκαν 1.011.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα», όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία στην Ευρώπη, έχει καταγράψει συνολικά 46.555 θανάτους που επήλθαν μέσα σε 28 ημέρες μετά τη διάγνωση των ασθενών που ήταν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2.

Το διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον

Υπό τον φόβο που εγείρει η παραπάνω σκοτεινή εικόνα για τα βρετανικά μελλούμενα, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες νέο lockdown διάρκειας ενός μήνα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε συγκεκριμένα ότι «από την Πέμπτη μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου θα μπορείτε να βγαίνετε από το σπίτι μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους». Οι λόγοι αυτοί, όπως είπε, θα είναι για εκπαίδευση, εργασία «αν δεν μπορείτε να δουλέψετε από το σπίτι σας», για άσκηση, για συνάντηση με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό, για αγορά φαγητού και ιατρικούς λόγους.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης ότι κατά το lockdown θα αναστείλουν τη λειτουργία τους όλες οι μη άμεσα αναγκαίες επιχειρήσεις. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια θα κλείσουν, εκτός από το take away και το delivery.

Η άποψη των επιστημόνων

Το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας (NHS) θα μπορούσε να βρεθεί σε εξαιρετικά δεινή κατάσταση τον Δεκέμβριο, με μεγάλο αριθμό θανάτων από την COVID-19, αν δεν ανακοινωνόταν το νέο εθνικό lockdown. Αυτό υποστήριξε λίγο μετά το δραματικό διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον ο αρχίατρος της Αγγλίας και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, καθηγητής Κρις Γουίτι. «Πιστεύω ότι αν δεν λαμβάναμε μέτρα τώρα, η πιθανότητα το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βρεθεί σε δεινή κατάσταση τον Δεκέμβριο θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου «Έτσι, κατά μία έννοια, με αυτό προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι ο Δεκέμβριος δεν είναι ένας ακατάλληλος χώρος για το NHS με τεράστιους αριθμούς λοιμώξεων και θανάτων», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments