Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Θα εισηγηθώ περισσότερα μέτρα

Βασίλης Κικίλιας κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Θα εισηγηθώ περισσότερα μέτρα
Βασίλης Κικίλιας κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τη συμπρωτεύουσα και αποκάλυψε ότι θα εισηγηθεί επιπλέον μέτρα για την πόλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη Θεσσαλονίκη έχει μεταβεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για να δει από κοντά πως έχει η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς». «Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία Η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά. Θα εισηγηθώ λήψη περαιτέρω μέτρων στον Κυριάκο Μητσοτάκη.», δήλωσε ο υπουργός βγαίνοντας από το ΑΧΕΠΑ.

Στη συνέχεια, ο υπουργός μετέβη στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κικίλιας λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 έθεσε χτες σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το οποίο εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην πόλη. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο Παπανικολάου και 5 κλίνες στο νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Η ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 17:00 απόγευμα. Επίσης, ο κ. Κικίλιας με ανάρητσή του στο Twitter ανακοίνωσε πως από σήμερα, Δευτέρα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται έξω από τα νοσοκομεία της πόλης για τη διεξαγωγή τεστ.

Δείτε το σχετικό Tweet

Παίρνει τα μέτρα του και ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε και ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Ζέρβας. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει ήδη κάνει εισηγήσεις για πιο σκληρά μέτρα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το βράδυ. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 20:00 – 21:00 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», τονίζει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη προσθέτει ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους». Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε τρεις μέρες στην πόλη έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 1.800 κρούσματα ενώ στις 26 Οκτωβρίου υπήρχαν μόλις 84 και όσο περνάει ο καιρός φλερτάρει όλο και περισσότερο με ένα lockdown που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments