Διεθνή

Εκλογές στις ΗΠΑ: Τηλεφωνική «εκστρατεία» ζητούσε από τους πολίτες να μείνουν σήμερα στο σπίτι τους

Εκλογές στις ΗΠΑ: Τηλεφωνική «εκστρατεία» ζητούσε από τους πολίτες να μείνουν σήμερα στο σπίτι τους
Εκλογές στις ΗΠΑ: Το FBI ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν έχει στρέψει, όπως είναι φυσικό, όλα τα βλέμματα του πλανήτη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εκλογές έχουν μεγάλη συμμετοχή, ενώ περίπου 100 εκατομμύρια είχαν ψηφίσει πριν καν να ανοίξουν οι κάλπες με επιστολική ψήφο.

Όμως, μια περίεργη υπόθεση ξεκίνησε να ερευνά η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ή FBI, όπως μας είναι περισσότερο γνωστό. Το FBI, λοιπόν, ερευνά μια σειρά από μυστηριώδεις, αυτοματοποιημένες τηλεφωνικές κλήσεις που παρότρυναν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους την ημέρα των εκλογών, όπως έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Το FBI δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση. Ένα στέλεχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ελέγχου των Τηλεπικοινωνιών (FCC) είπε ότι η υπηρεσία αυτή είναι ενήμερη για αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις (robocall) που προέτρεπαν τους πολίτες «να μείνουν στο σπίτι και να παραμείνουν ασφαλείς» αντί να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, τις τελευταίες εβδομάδες εκτιμάται ότι έγιναν 10 εκατομμύρια τέτοιες κλήσεις. Ο εκπρόσωπος της FCC είπε ότι η υπηρεσία δεν σχολιάζει τις εν εξελίξει έρευνες.

Πολιτειακοί και τοπικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ είχαν σημάνει συναγερμό για τουλάχιστον δύο διαφορετικές «εκστρατείες» μέσω αυτοματοποιημένων κλήσεων, η προέλευση και ο ακριβής σκοπός των οποίων παραμένουν ασαφείς.

Εν τω μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να γίνει γνωστό την ημέρα των εκλογών το αποτέλσμα των εκλογών. Οι Αμερικάνοι «δικαιούνται να μάθουν τον νικητή» την ημέρα των εκλογών, δήλωσε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στα κεντρικά της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον.

«Έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε τον νικητή την 3η Νοεμβρίου», επισήμανε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, σε δηλώσεις του στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια.

Θυμίζουμε ότι η μεγάλη συμμετοχή των Αμερικανών ψηφοφόρων στην επιστολική ψήφο θα μπορούσε να καθυστερήσει την καταμέτρηση των ψήφων κι επομένως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει, κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments