Διεθνή

Σεισμός Τουρκία: Αυξάνονται οι νεκροί από το «χτύπημα» του Εγκέλαδου

Σεισμός Τουρκία: Αυξάνονται οι νεκροί από το «χτύπημα» του Εγκέλαδου
Σεισμός Τουρκία: Τους 100 νεκρούς έφθασε ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού των 6,7 Ρίχτερ.

Μεγαλώνει συνεχώς η μακάβρια λίστα των νεκρών από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού, ο οποίος έπληξε τη δυτική Τουρκία έφθασε σήμερα τους 100 νεκρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD).

Το “χτύπημα” του Εγκέλαδου είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 994 άνθρωποι, οι 147 από τους οποίους νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομεία, πρόσθεσε η AFAD.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να εντοπίσουν θύματα, κυρίως στα συντρίμμια πέντε κτιρίων που κατέρρευσαν στην επαρχία της Σμύρνης (Ιζμίρ). Η πόλη που υπέστη το πιο βαρύ πλήγμα στην επαρχία είναι η Μπαϊράκλι, όπου ένα κοριτσάκι τριών ετών, η Ελίφ, και μια έφηβη 14 ετών, η Ιντίλ, σώθηκαν χθες, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, από σωστικά συνεργεία έπειτα από σχεδόν τρεις ημέρες στα συντρίμμια.

Την ίδια ώρα, δεκάδες κτίρια έχουν υποστεί μερική ή ολοσχερή καταστροφή από τον ισχυρό σεισμό, που άφησε πάνω από 5.000 ανθρώπους άστεγους. Οι σεισμοπαθείς βρήκαν καταφύγιο σε σκηνές, στήνοντας αυτοσχέδιο καταυλισμό. Επίσης, έχουν καταγραφεί περίπου 1.464 μετασεισμικές δονήσεις στην περιοχή ως αυτό το στάδιο, οι 44 από τις οποίες ήταν μεγέθους μεγαλύτερου από τους 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Η διάσωση της μικρής Ελίφ:

Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν χθες το κορίτσι, την Ελίφ Περινσέκ, να την βγάζουν από τα ερείπια οι διασώστες και να τη μεταφέρουν με φορείο σε ασθενοφόρο, 65 ώρες μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου. Οι δύο αδελφές της Ελίφ και ο ένας της αδελφός είχαν σωθεί μαζί με τη μητέρα τους το Σάββατο, όμως αργότερα ένα από τα παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας νοσηλεύονται. Τα Μέσα της γειτονικής χώρας ανέφεραν πως επρόκειτο για το 106 άτομο που διασώζεται ζωντανό. 

Το βίντεο της διάσωσης της τρίχρονης Ελίφ δημοσίευσε στο Twitter και ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαρετίν Κότσα, τονίζοντας ότι η διάσωσή της ενισχύει την ελπίδα του τουρκικού λαού. «Χίλια ευχαριστώ, σε Εσένα, Θεέ μου. Βγάλαμε τη μικρή μας Ελίφ από τα ερείπια»,έγραψε ο Μεχμέτ Γκουλούογλου, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments