Αθλητισμός

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ: 1-2

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ: 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ: Ο Δημήτρης Πινακάς ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης των φιλοξενούμενων στην Ήπειρο στην εξ αναβολής αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική της Superleague.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πινακά η ΑΕΛ πέτυχε την πρώτη της φετινή νίκη στα Γιάννενα με 2-1 στο ματς για τη δεύτερη αγωνιστική της Superleague. Ο Πινακάς με δύο προσωπικά του τέρματα (66’, 85’) υπέγραψε τη νίκη της ΑΕΛ, ενώ ο ΠΑΣ είχε ανοίξει το σκορ με τον Μπαπτίστ στο 61ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Λώλη στο 55’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Έτσι, η ομάδα της Λάρισας πήρε βαθμολογική ανάσα στον πίνακα της βαθμολογίας. Η Λάρισα πλέον έχει 5 βαθμούς σε 6 ματς, ενώ ο ΠΑΣ έμεινε στους 8 βαθμούς μετά από 7 αγώνες που έχει δώσει το συγκρότημα του Αργύρη Γιαννίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 11’ με τον Ελευθεριάδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Χουτεσιώτη. Στο 19’ ο Πινακάς έβγαλε ασίστ… πάρε-βάλε στον Πλατέλλα, όμως ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Χουτεσιώτη, που απέκρουσε καταπληκτικά. Ένα λεπτό αργότερα (20’) σε κόρνερ του Πλατέλλα, ο Ηλιάδης έπιασε την κεφαλιά κι ο Σάλιακας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει χάνοντας ακόμη μία καλή ευκαιρία με τον Νικολιά στο 58’, όμως ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που βρήκε πρώτος δίκτυα (παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λώλη με δεύτερη κίτρινη στο 55’) με ωραίο πλασέ του Λέο Μπαπτίστ στο 61’.

Από εκεί και πέρα όμως ανέλαβε… δράση ο Πινακάς. Στο 66’ ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Φίλιπ και στο 85’ με δεύτερη κεφαλιά (από σέντρα αυτή τη φορά του Τόρζε) έκανε το 2-1 για την ΑΕΛ, η οποία «ξεκόλλησε» για πρώτη φορά φέτος απ’ τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)

Κίτρινες: Λώλης, Κρίζμαν – Πλατέλλας, Φιλίπ, Γιουνές

Κόκκινες: 55’ Λώλης (2η κίτρινη κάρτα)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Α. Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πέρσμαν, Κάργας (87’ Μπρένερ), Ντομίνγκες (74’ Λιάσος), Λώλης, Ελευθεριάδης (46’ Σιόντης), Λεό (74’ Κρίζμαν), Παμλίδης (62’ Καρτάλης).

ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Νατζ, Μπέρτος (68’ Γρηγορόπουλος), Μιχαήλ (63’ Ντουρμισάι), Σπαρβ (78’ Κωστή), Φίλιπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (79’ Γιουνές), Ηλιάδης, Μούζεκ, Νικολιάς (68’ Τόρζε), Πινακάς.

Δείτε highlights από τον αγώνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments