Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Σε ζώνες επικινδυνότητας η χώρα – Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Κόντε

Ιταλία κορωνοϊός: Σε ζώνες επικινδυνότητας η χώρα – Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Κόντε
Ιταλία κορωνοϊός: Σε στοχευμένα μέτρα, ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης προχωρά η Ιταλία, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία από τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, με την κυβέρνηση να προχωρά σε νέους περιορισμούς προσπαθώντας να περιορίσει τη διασπορά της νόσου. Έτσι λοιπόν, με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι η Ιταλία χωρίζεται στο εξής σε ζώνες επικινδυνότητας.

Όπως εξήγησε, τα νέα αυτά μέτρα αποτελούν «παρεμβάσεις με στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού και να μην γεμίσουν οι ΜΕΘ τις ερχόμενες εβδομάδες». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ιταλού πρωθυπουργού: «Θα υιοθετήσουμε στοχευμένα μέτρα, ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης», συμπληρώνοντας ότι «στην Ιταλία, από την Παρασκευή δημιουργούνται τρεις ζώνες: κόκκινη, πορτοκαλί και κίτρινη, με διαφορετικά μέτρα».

Οι περιφέρειες και οι τρεις ζώνες:

Όπως περίπου έχει διαχωριστεί και η Ελλάδα σε ζώνες επικινδυνότητας στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, έτσι και η Ιταλία διαχωρίζεται σε τρεις ζώνες. Στην πρώτη, με τη μικρότερη επικιδυνότητα, την «κίτρινη περιοχή», συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των άλλων, οι περιφέρειες της Ρώμης και της Νάπολης καθώς και η κεντρική περιφέρεια Αμπρούτσο, η Τοσκάνη και η Σαρδηνία.

Στη δεύτερη σε επίπεδο επικινδυνότητας περιοχές, την «πορτοκαλί ζώνη» ανήκουν η Απουλία και η Σικελία, ενώ ως «κόκκινες περιοχές» αποφασίστηκε πως είναι η Καλαβρία, η Λομβαρδία, το Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο και η βορειοδυτική περιοχή Βάλε Ντ’ Αόστα. Στις «κόκκινες περιοχές» θα επιβληθεί ολικό lockdown.

Οι προειδοποιήσεις του Ιταλού πρωθυπουργού και ο αριθμός των κρουσμάτων:

Στις δηλώσεις του, ο Τζουζέπε Κόντε διευκρίνησε πως κάθε εβδομάδα θα γίνεται αξιολόγηση της κατάστασης, ώστε να αποφασίζεται αν η κάθε περιφέρεια πρέπει να παραμείνει ή να αλλάξει τη ζώνη στην οποία ανήκει, σύμφωνα με τον αριθμό των κρουσμάτων. Η αλλαγή περιοχής σε ζώνη χαμηλότερης επικινδυνότητας ωστόσο όπως είπε, που θα επιφέρει και χαλάρωση των μέτρων, θα απαιτεί σταθερή βελτίωση του δείκτη μετάδοσης και άλλων επιδημιολογικών αριθμών, για τουλάχιστον δυο εβδομάδες.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κόντε: «Δεν έχουμε εναλλακτικές, η αύξηση των κρουσμάτων πρέπει να παγώσει, πρέπει όλοι μας να αντέξουμε. Πριν από το τέλος της εβδομάδας θα εγκρίνουμε νέα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους πολίτες που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα. Μας περιμένουν δύσκολοι μήνες αλλά αν σεβαστούμε τους κανόνες μπορούμε να κερδίσουμε και πάλι ένα περιθώριο νηφαλιότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments