Διεθνή

Εκλογές Αμερικής: Προηγείται ο Μπάιντεν σε Πενσιλβάνια, Τζόρτζια και Νεβάδα – Ένα βήμα από τη νίκη

Εκλογές Αμερικής: Προηγείται ο Μπάιντεν σε Πενσιλβάνια, Τζόρτζια και Νεβάδα – Ένα βήμα από τη νίκη
Εκλογές Αμερικής: Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών πέρασε μπροστά και στην Πενσιλβάνια, ενώ προηγείται και σε Τζόρτζια και Νεβάδα.

Το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ δείχνει να τελειώνει, τουλάχιστον όσον αφορά την καταμέτρηση των ψήφων. Ο Τζο Μπάιντεν έκανε την ανατροπή και στην πολιτεία της Πενσιλβάνια (μια από τις λεγόμενες swing state), ενώ προηγείται σε Τζόρτζια και Νεβάδα. Σημειώνουμε ότι ήδη έχει «καθαρίσει» 264 εκλέκτορες και χρειάζεται 6 για να φτάσει στον πολυπόθητο αριθμό των 270. Βέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να παραδώσει τόσο εύκολα τον Λευκό Οίκο. Ο στρατός των δικηγόρων του έχει κάνει προσφυγές σε πολλές πολιτείες για το αποτέλεσμα και ελπίζει να τον δικαιώσει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Στο 98% των ψήφων στην Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν είναι μπροστά με περίπου 6 χιλιάδες ψήφους. Αν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κρατήσει αυτό το προβάδισμα θα κερδίσει οριστικά, αφού η πολιτεία δίνει 20 εκλέκτορες και ο Τραμπ δεν έχει δίοδο να επικρατήσει χωρίς αυτή.

Στην Τζόρτζια, η μάχη δίνεται ψήφο ψήφο. Ο Μπάιντεν έχει 2.449.582 και ο Τραμπ 2.448.485. Στο 49,4% είναι και οι δύο υποψήφιοι σε ποσοστό, ενώ έχει καταμετρηθεί το 99% των ψήφων. Στη Νεβάδα ο Μπάιντεν είναι μπροστά με 49,4% έναντι 48,4% του Τραμπ.

Θυμίζουμε ότι με δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι αυτός έχει κερδίσει τις εκλογές, καταγγέλλοντας, χωρίς καμία απόδειξη, «κλοπή» της εκλογικής διαδικασίας και «μεγάλη διαφθορά και απάτη στις επιστολικές ψήφους». Να σημειώσουμε ότι πολλά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το διάγγελμά του αφού θεωρήθηκε ότι παραπληροφορεί τους πολίτες.

Την ίδια ώρα ο Τραμπ συνεχίζει να αναρτά μηνύματα στο αγαπημένο του Twitter τα οποία σε πολλές περιπτώσεις η πλατφόρμα τα επισημαίνει επίσης ως μηνύματα παραπληροφόρησης.

Αμερικάνικα δίκτυα ήδη προεξοφλούν τη νίκη Μπάιντεν, ενώ αντίστοιχες αναφορές υπάρχουν και στα social media.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments