Πολιτική

Σημίτης για Γεννηματά: Καρφιά του πρώην πρωθυπουργού για στείρα αντιπολίτευση

Σημίτης για Γεννηματά: Καρφιά του πρώην πρωθυπουργού για στείρα αντιπολίτευση
Σημίτης για Γεννηματά: Σε συνέντευξή του στα Νέα ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ασκεί κριτική στον πολιτική που ακολουθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ο Κώστας Σημίτης, δεν μιλάει συχνά εδώ και πολλά χρόνια για την πολιτική ζωή της χώρας και ως εκ τούτου οι παρεμβάσεις του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί επιλέγει να τοποθετηθεί μόνο για όσα θεωρεί ιδιαιτέρως σημαντικά. Η πανδημία είναι μία κρίσιμη συγκυρία για την χώρα και για την πολιτική της σκηνή, και ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε άρθρο του στα Νέα, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τον τρόπο που αντιπολιτεύονται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ στην Νέα Δημοκρατία.

Ο Κώστας Σημίτης σημειώνει δεικτικά ότι χρέος της αντιπολίτευσης είναι “να επισημαίνει τις αρνητικές πλευρές της κυβερνητικής δραστηριότητας, αλλά να έχει και η ίδια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία ένα κατανοητό και εφαρμόσιμο σχέδιο αντιμετώπισης.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση δεν είναι όμως η κριτική που ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι κατηγορεί τον πρωθυπουργό για παλινωδίες, αλλά το άνοιγμα του τουρισμού έγινε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και σε όλες τις χώρες “οι πολιτικές συναρτώνται με τις εξελίξεις και την ανάγκη οι δομές της κοινωνίας να εξακολουθούν να λειτουργούν”. Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι η κριτική για στείρα αντιπαράθεση που ασκεί στην Φώφη Γεννηματά έστω και αν δεν την κατονομάζει.

Γράφει ο Κώστας Σημίτης

“Άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης κατήγγειλε τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης που αποτυγχάνουν και τη χρησιμοποίηση ως ασπίδας τους επιστήμονες. Ποιοι είναι οι αυτοσχεδιασμοί της κυβέρνησης δεν αναφέρεται.”

Και συνεχίζει: ” Όσον αφορά την επίκληση της γνώμης των επιστημόνων, τα κράτη της Ευρώπης ζήτησαν και ζητούν την εισήγηση των επιστημόνων. Συζητούν μαζί τους προσπαθούν να διαμορφώσουν με βάση τις εισηγήσεις τους, που δεν συμπίπτουν πολλές φορές, τα αναγκαία μέτρα λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους, που είναι υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να εξετάζει. Οι δηλώσεις αυτές της αντιπολίτευσης δεν είναι εξαίρεση σε σχέση με δηλώσεις της και για άλλα θέματα,. Ο τρόπος αυτός αντίδρασης δείχνει μια από τις μεγάλες αδυναμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής.”

Το ότι οι κυβερνητικοί αυτοσχεδιασμοί της κυβέρνησης αποτυγχάνουν και μετά χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους επιστήμονες είναι πρόσφατη δήλωση της Φώφης Γεννηματά. Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί τόσο ξεκάθαρη κριτική στον τρόπο που πολιτεύεται η κ. Γεννηματά και σίγουρα το θέμα αυτό θα έχει συνέχεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments