Ελλάδα

Κορωνοϊός προσλήψεις: 300 νέοι μόνιμοι γιατροί στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων

Κορωνοϊός προσλήψεις: 300 νέοι μόνιμοι γιατροί στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων
Κορωνοϊός προσλήψεις: Οι γιατροί -εκ των οποίων οι 100 είναι επιλαχόντες - θα ενταχθούν αμέσως στο ΕΣΥ

Στην άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων όλης της χώρας, προχωράει το υπουργείο Υγείας. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας και ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.

Ειδικότερα, εκτός από τις 200 θέσεις που προέβλεπε η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, προσλαμβάνονται σε μόνιμες θέσεις και 100 από τους επιλαχόντες του ίδιου διαγωνισμού, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. «Από αύριο, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, τόσο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού όσο και οι επιλαχόντες, μπορούν να προσέρχονται στα Νοσοκομεία και να αναλαμβάνουν υπηρεσία. Δηλώσεις και δημοσιεύματα που ισχυρίζονται το αντίθετο, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια, δημιουργούν σύγχυση στους γιατρούς μας, και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο Βασίλις Κικίλας είχε δηλώσει μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι θα κυκλοφορούμε με μάσκα σίγουρα μέχρι την άνοιξη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο υπουργός Υγείας τόνισε συγκεκριμένα ότι η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες. Έκανε μάλιστα έκκληση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα. Τόνισε επίσης ότι αν τηρηθούν τα μέτρα θα μειωθεί το ποσοστό της θετικότητας και ανέφερε ως παράδειγμα του Ισραήλ το οποίο μέσα σε λίγες εβδομάδες πέτυχε να ρίξει τα κορώματα από τις δέκα χιλιάδες σε τριψήφιο αριθμό.

Όσον αφορά το εμβόλιο ο υπουργός Υγείας στην ίδια τηλεοπτική του εμφάνιση ανέφερε ότι συμφώνα με τα τελευταία στοιχειά θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους με τις αρχές του 2021 και θα δοθεί σε πρώτη φάση σε ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς. Ο υπουργός σημείωσε ακόμα πως εκτός από το Βέλγιο και την Ολλανδία και η Γαλλία και η Τσεχία άρχισαν να στέλνουν ασθενείς με κορωνοϊό στη Γερμάνια καθώς έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments