Πολιτική

Κικίλιας lockdown: Με μάσκα ως την άνοιξη – Πότε θα βγούμε από την καραντίνα

Κικίλιας lockdown: Με μάσκα ως την άνοιξη – Πότε θα βγούμε από την καραντίνα
Κικίλιας lockdown: «Έως την Άνοιξη θα φοράμε μάσκα»

Με μάσκα κυκλοφορούμε σίγουρα μέχρι την άνοιξη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όπως έκανε γνωστό ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε έκκληση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα.  Τόνισε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα θα μειωθεί το ποσοστό της θετικότητας και ανέφερε ως παράδειγμα του Ισραήλ το οποίο μέσα σε λίγες εβδομάδες πέτυχε να ρίξει τα κορώματα από τις δέκα χιλιάδες σε τριψήφιο αριθμό.

Για το εμβόλιο ανέφερε ότι συμφώνα με τα τελευταία στοιχειά θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους με τις αρχές του 2021 και θα δοθεί σε πρώτη φάση σε ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς. Ο υπουργός σημείωσε ακόμα πως εκτός από το Βέλγιο και την Ολλανδία και η Γαλλία και η Τσεχία άρχισαν να στέλνουν ασθενείς με κορωνοϊό στη Γερμάνια καθώς έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία τους.

Νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ότι «ξέρουμε ότι το δεύτερο lockdown προκαλεί μεγάλη πίεση στις επιχειρήσεις γι αυτό η κυβέρνηση πρέπει να τους δώσει την ευκαιρία να αντέξουν». Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι είναι βέβαιο πως οι εργαζόμενοι θα πάρουν το δώρο τους και οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν από την κυβέρνηση για να μπορούν να δώσουν το δώρο. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως τα δάνεια χωρίς προσημείωση θα είναι έτοιμα τις επόμενες δύο εβδομάδες και πως το μοντέλο της Καρδίτσας θα ακολουθηθεί και για τη Σάμο.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως θα γίνει κανονικά η επιδότηση τόκων ενώ υπάρχει αναστολή των δόσεων στους πληττόμενους. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι, από την πειθαρχία που θα δείξουμε θα κριθεί και το πότε θα ανοίξει η οικονομία μας και το μόνο που πρέπει να νοιάζει τους πολίτες είναι να τηρήσουν τα μέτρα. Επιπλέον, επεσήμανε πως τα μισά λεφτά των ιδιοκτητών ακινήτων θα μπουν κατευθείαν στον λογαριασμό τους ως έμπρακτη στήριξη από την κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments