Πολιτική

Τσακαλώτος για Σταϊκούρα: Πως να πάρουμε τα επιχειρήματά σας σοβαρά

Τσακαλώτος για Σταϊκούρα: Πως να πάρουμε τα επιχειρήματά σας σοβαρά
Τσακαλώτος για Σταϊκούρα: Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γύρω από το θέμα της ενίσχυσης σε μισθωτούς και επιχειρηματίες λόγω του δεύτερου λοκντάουν. Τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτηρίστηκαν ως μη επαρκή από τον Αλέξη Τσίπρα, που στην συνέντευξη τύπου που έδωσε κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίρνει αντιλαϊκά μέτρα όπως ο πτωχευτικός κώδικας. Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση για τα «7 ψέματα» που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για την οικονομία, γεγονός που προκάλεσε εκ νέου αντιπαράθεση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου να ασκούν δριμεία κριτική στον υπουργό Οικονομικών.

Η ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Κύριε Σταϊκούρα,

Όταν προσπαθείτε να απαντήσετε στον Αλέξη Τσίπρα με 7 σημεία και το πρώτο σημείο είναι περίπου ότι «κακώς σας κατηγορούμε για το ότι η πρόβλεψη είναι ότι θα έχουμε την 6η χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη γιατί πριν λίγο καιρό είχαμε την χειρότερη πρόβλεψη και άρα βελτιωνόμαστε» καταλαβαίνετε ότι καθιστάτε δύσκολο για κάποιον να πάρει οποιοδήποτε επιχείρημα σας στα σοβαρά;

Ο κ. Σταϊκούρας δεν είναι ισχυρότερος στο έδαφος της λογικής από ό,τι στο κομμάτι της στατιστικής. Το επιχείρημα του σε σχέση με την επιστρεπτέα προκαταβολή φαίνεται να είναι «Εάν πάρετε κάτι, πρέπει να είναι πολύ χρήσιμο»

Προσπαθήστε να το πείτε αυτό στις χιλιάδες αγοραστές μικροεφαρμογών κουζίνας από το τηλεμάρκετινγκ – πέντε τρόποι για να κόψετε ένα κρεμμύδι! – που πίστευαν ότι θα τους μετέτρεπε σε Λεωνίδα Κουτσόπουλο και ο κρεμμυδοκόφτης τους εγκατέλειψε μετά από μία προσπάθεια να τον χρησιμοποιήσουν και πέντε να τον καθαρίσουν

Και καλά στο τηλεμάρκετινγκ έχεις και επιλογή να μην αγοράσεις. Με τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν καμία εναλλακτική επιλογή.

Οι επιχειρηματίες αυτό που χρειάζονται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι μη επιστρεπτέα ενίσχυση όχι δανεικά. Και οι εργαζόμενοι χρειάζονται πλήρη κάλυψη του μισθού τους. Και όπως παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός έχετε και 37 δισ. για να το κάνετε»

Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας καταργεί το οκτάωρο

Επίθεση στο μέτωπο της οικονομίας, μεταξύ άλλων, εξαπέλυσε το πρωί («Ελλάδα 94.3 FM») και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας την ακύρωση των πολιτικών «κοινωνικής λεηλασίας». «Δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση να νομοθετεί την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ή να ετοιμάζεται να φέρει ένα εργασιακό νομοσχέδιο που θα καταργεί το οκτάωρο», επισήμανε.

Αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως «δυστυχώς δεν αποφύγαμε το lockdown, πρέπει όμως να αποφύγουμε την κοινωνική κατάρρευση», εξηγώντας ότι «με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν χάσει το τελευταίο τρίμηνο εισοδήματα ύψους 3,9 δις, ενώ σήμερα το 12% των εργαζομένων αμείβεται με μισθούς έως 200 ευρώ».

Στις συνθήκες αυτές, η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους «εξοργίζει όλους όσους σήμερα βλέπουν μπροστά τους την άβυσσο της οικονομικής καταστροφής», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments