Ελλάδα

Lockdown σχολεία: Τηλεκπαίδευση από σήμερα σε γυμνάσια και λύκεια

Lockdown σχολεία: Τηλεκπαίδευση από σήμερα σε γυμνάσια και λύκεια
Lockdown σχολεία: Ανοικτά παραμένουν νηπιαγωγεία και δημοτικά. Πώς μπορούν να μετακινηθούν οι γονείς για να πάνε τα παιδιά του στο σχολείο.

Στα νέα δεδομένα καλούνται να προσαρμοστούν από σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, μαθητές, καθηγητές και γονείς, καθώς το νέο lockdown βάζει λουκέτο στα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, και μεταφέρει τα μαθήματα στο διαδίκτυο αφού οι  παραδώσεις συνεχίζονται με τηλεκπαίδευση.

Αντιθέτως ανοικτά παραμένουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας ότι η τηλεκπαίδευση και για τα γυμνάσια και για τα λύκεια θα γίνεται τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, την ημερομηνία που λήγει δηλαδή η καραντίνα.

Έτσι θα λειτουργήσουν γυμνάσια και λύκεια:

Σε αντίθεση με το lockdown της άνοιξης, όπου η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις, αυτή τη φορά οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων καλούνται να προχωρήσουν κανονικά την ύλη. Θα υπάρχει συνεργασία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και CISCO Webex δίχως χρέωση προς το Δημόσιο για την υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με το υπουργείο, τα δημόσια δίκτυα και οι πλατφόρμες του ΠΣΔ είναι αναβαθμισμένες.

Επίσης, θα είναι μηδενική η χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind και Forthnet. Σημειώνεται ότι τα σχολεία έχουν ενισχυθεί με περισσότερες από 80.000 φορητές συσκευές (53.000 από ΕΣΠΑ, πάνω από 10.000 από διαγωνισμούς ΠΕΠ και άνω των 20.000 από δωρεές). Σύμφωνα με το υπουργείο, τον Ιούλιο του 2019, ο αριθμός των φορητών συσκευών ανερχόταν στις περίπου 4.500.

Ανοικτά δημοτικά, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής:

Την ίδια ώρα, κανονικά θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, καθώς και τα ολοήμερα. Μάλιστα, όπως έχει ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Παιδείας, εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα για εγγραφές στα ολοήμερα, «προκειμένου να αποκομίσουν οι μαθητές εκπαιδευτικά οφέλη, να υποστηριχθούν έμπρακτα οι οικογένειες και να αποφευχθεί η επαφή με ομάδες αυξημένου κινδύνου, κυρίως παππούδες και γιαγιάδες». Τονίζεται ότι ανοιχτά θα παραμείνουν και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Πώς θα μετακινούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο:

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι μετακινήσεις πρέπει να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες και να γίνονται είτε με την βεβαίωση είτε με την αποστολή SMS στοo 13033. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μετάβαση από και προς την εργασία, η συνοδεία του παιδιού στο σχολείο, η παροχή βοήθειας και η μετάβαση σε γιατρό. Συγκεκριμένα για τα σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί, στην πλειονότητά τους έχουν προμηθευτεί βεβαιώσεις μετακίνησης, με τις οποίες θα μπορούν να μετακινούνται από και προς το σχολείο τους. Όσον αφορά τους γονείς και τους κηδεμόνες, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033, με τον αριθμό 4.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments