Διεθνή

Τα Ηνωμένα Έθνη εξαίρουν τις πρωτοβουλίες του Κατάρ για ένα ασφαλές, καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον

Τα Ηνωμένα Έθνη εξαίρουν τις πρωτοβουλίες του Κατάρ για ένα ασφαλές, καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον
Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Κράτους του Κατάρ στα Ηνωμένα Έθνη έστειλε ο David R. Boyd.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών David R. Boyd, Ειδικός Εισηγητής για το θέμα των υποχρεώσεων που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σχετικά με την απόλαυση ενός ασφαλούς καθαρού, υγιούς και βιώσιμου περιβάλλοντος, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Κράτους του Κατάρ στα Ηνωμένα Έθνη, με την οποία εκφράζει τις ευχαριστίες του για τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του Κατάρ, που αποσκοπούν στην εξασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών για ένα ασφαλές, καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον.

Ο κ. David R. Boyd, ανέφερε επίσης πως κατόπιν εκτενούς ανασκόπησης, αποφάσισε να συμπεριλάβει το Κυβερνητικό παράδειγμα του Κατάρ στη θεματική έκθεση που υπέβαλε στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών και η οποία εστιάζει στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις συναφείς υποχρεώσεις που σχετίζονται με υγιή οικοσυστήματα, που διακρίνονται για την βιοποικιλότητά τους.

Μπορείτε να διαβάσετε την σχετική έκθεση εδώ 

Τέλος, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ευχήθηκε να ακολουθήσουν και άλλες χώρες το καλό παράδειγμα του Κράτους του Κατάρ και να αποτελέσει έμπνευση για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης και την προώθηση του δικαιώματος για ένα ασφαλές, καθαρό, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments