Ειδήσεις

Αλέξης Τσίπρας: Στα Ιωάννινα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Στα Ιωάννινα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας: Θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εργαζόμενους.

Στα Ιωάννινα θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 12:30, θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου θα έχει σύσκεψη με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εργαζόμενους.

Στις 14:00 θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και στις 15:00 θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και τον πρόεδρο του Σωματείου ιδιοκτητών εστιατορίων και καφέ-μπαρ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο).

Απόλυτη και ακέραια η ευθύνη Μητσοτάκη αν αρνηθεί την πρόταση της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης:

Το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Τσίπρας, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, επανέλαβε την πρότασή του για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, ενώ κατέστησε αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό σε περίπτωση άρνησής του για την πορεία της πανδημίας και της κοινωνικής συνοχής.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε την εκπόνηση ενός σχεδίου εξάμηνης διάρκειας για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό, τον διορισμό ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής και το πάγωμα των αντιλαϊκών μέτρων που έχει ψηφίσει ή σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση και πλήττουν την κοινωνική συνοχή, όπως ο πρόσφατος πτωχευτικός νόμος. Χρειάζεται είπε μία συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων για να πειστεί και η κοινωνία. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό τόνισε:

“Αν ο κ. Μητσοτάκης απορρίψει αυτή την σκέψη, να ζητήσει την βοήθεια των πολιτικών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε την δραματική κατάσταση θα έχει απόλυτη και ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί με την πορεία της πανδημίας και της κοινωνικής συνοχής”… Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για πράξεις και παραλείψεις που είχαν αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην είναι προετοιμασμένη η χώρα για να το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας”.

Αντίθετα είπε: “η αντιπολίτευση έβαλε πλάτη στο πρώτο κύμα, αλλά σήμερα μετά από οκτώ μήνες εγκληματικής αδράνειας βλέπουμε τον πρωθυπουργό όχι μόνο να μην παραδέχεται κανένα λάθος αλλά να κουνάει και το δάχτυλο. Πήρε την απόφαση για το πρώτο λοκντάουν ξέροντας τις συνέπειες στην οικονομία για να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, όμως τώρα, μετά την αδράνεια, έχουμε και την οικονομία κατεστραμμένη και τους επιδημιολογικούς δείκτες χειρότερους. Σε ερώτηση για το αν αυτό το lockdown θα είναι το τελευταίο είπε: Δεν μπορώ να γνωρίζω αν είμαστε στο τελευταίο lockdown, γιατί η απάντηση κρύβεται στην αντοχή του συστήματος Υγείας. Αλλά βλέπω τα στοιχεία που δείχνουν επιδείνωση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments