Αθλητισμός

Μαρτίνς Ολυμπιακός: Τι δοκιμάζει ο Πορτογάλος τεχνικος στη διακοπή

Μαρτίνς Ολυμπιακός: Τι δοκιμάζει ο Πορτογάλος τεχνικος στη διακοπή
Μαρτίνς Ολυμπιακός: Η διακοπή για τις Εθνικής έχει δώσει περιθώριο στον Πορτογάλο τεχνικό να κάνει τις δοκιμές που ήθελε στις προπονήσεις στον Ρένη.

Παραδοσιακά η διακοπή για τα ματς των Εθνικών ομάδων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο είναι καλή ευκαιρία για τους προπονητές να δοκιμάσουν και άλλα πράγματα από αυτά που έχουν στο μυαλό τους από ό, τι μπορούν να κάνουν όταν τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που είτε δεν έχουν πολλά παιχνίδια είτε είναι νέοι σε μια ομάδα.

Σύμφωνα με το novasports.gr, στη διακοπή των Εθνικών ομάδων του προηγούμενου μήνα, ο Πέδρο Μαρτίνς επικεντρώθηκε στην περίπτωση του Γιάν Εμβιλά. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβλεπε τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν και την ομάδα του να χρειάζεται άμεσα έναν τρίτο πόλο στη μεσαία γραμμή, μετά τους Ανδρέα Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά, για τα παιχνίδια του Champions League.

Έτσι ο Μαρτίνς δούλεψε πάνω στη φυσική κατάσταση του Γάλλου μέσου, αλλά και στην τακτική αφομοίωση στοιχείων της αγωνιστικής φιλοσοφίας του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και εύκολα ορατά. Ο Εμβιλά μετά τις πρώτες του χλιαρές εμφανίσεις, κέρδισε ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών, ενώ ανέβασε κατακόρυφα τη φυσική του εικόνα, μπαίνοντας στην κορυφαία δεκάδα των «δρομέων» του Champions League!

Τι δουλεύει τώρα ο Πορτογάλος τεχνικός – Τα μεγάλα «στοιχήματα»

H ανάπαυλα του Νοεμβρίου αποτελεί για τον Πορτογάλο προπονητή μια νέα ευκαιρία, με σκοπό να εντάξει στο rotation του Ολυμπιακού νέους ποδοσφαιριστές που χρειάζονται περισσότερο ποιοτικό χρόνο στις προπονήσεις. Ο Πέδρο Μαρτίνς μέσα στην επόμενη εβδομάδα θέλει να δει σε πιο ανταγωνιστική κατάσταση τους Μπρούμα και Πέπε, ωστόσο το μεγάλο του «στοίχημα» είναι ο Τιάγκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος έχει μείνει αρκετά πίσω και δεν έχει πάρει ακόμα χρόνο συμμετοχής σε επίσημο ματς. Σε μια θέση, όπου οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν αρκετές ποιοτικές λύσεις, ο Πορτογάλος κινδυνεύει να τεθεί εκτός rotation, κάτι φυσικά που δεν επιθυμεί κανείς στον Ολυμπιακό.

Τη στιγμή που ακολουθούν δύσκολα ματς με Παναθηναϊκό εντός και Άρη εκτός έδρας, το πιθανότερο είναι ο Τιάγκο Σίλβα να πάρει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Βόλο στις 5 Δεκεμβρίου για την 11η αγωνιστική της Super League. Μέχρι τότε πρέπει να κάνει πειστικά βήματα στις προπονήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments