Ελλάδα

Κακοκαιρία Κρήτη: Εντοπίστηκε πτώμα στη θάλασσα

Κακοκαιρία Κρήτη: Εντοπίστηκε πτώμα στη θάλασσα
Κακοκαιρία Κρήτη: Στην θαλάσσια περιοχή της Χερσονήσου εντοπίστηκε σωρός, με την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ να κάνουν προσπάθειες να ανασύρουν το ανθρώπινο σώμα.

Η κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη δεν άφησε πίσω της μόνο καταστροφές, αλλά και ανρθώπινες απώλειες. Μία σωρός εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή της Χερσονήσου.  Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση με σκοπό να ανασυρθεί ανθρώπινο σώμα που βρέθηκε. Στην προσπάθεια συμμετέχει το λιμενικό και η πυροσβεστική, ενώ, παράλληλα, έχει κληθεί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να συνδράμει.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο, το μεσημέρι της Τετάρτης 11/11, σωστικά συνεργεία που βρίσκονταν στην περιοχή και εργάζονταν για την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η σαρωτική κακοκαιρία που έπληξε το νησί, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, με ένα πτώμα να ξεβράζεται στην παραλία Σαραντάρι του δήμου Χερσονήσου.

Για το εν λόγω περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα και ο Γιάννης Σέγκος, δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος σπεύδει στην παραλία, δηλώνοντας σε τοπικό μέσο: «Πριν λίγο με ενημέρωσαν για εντοπισμό ενός πτώματος. Ωστόσο, εμείς δεν έχουμε καμία πληροφορία για αγνοούμενο και πάμε τώρα να δούμε τι συμβαίνει».

”Σάρωσε” την Χερσόνησο η κακοκαιρία

Εικόνες «αποκάλυψης» έζησε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, ο δήμος Χερσονήσου. Από τις πρωινές ώρες «άνοιξαν οι ουρανοί», με το νερό να πέφτει για ώρες με ορμή. Χερσόνησος, Μάλια, Σταλίδα και η ευρύτερη περιοχή μετατράπηκαν σε ποτάμια, με ορμητικούς χειμάρρους να απειλούν τις ζωές των κατοίκων.

Από τις λάσπες και τα φερτά υλικά, οι καταστροφές σε σπίτια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και δρόμους ήταν πολύ μεγάλες και όσο περνούν οι ώρες το μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνεται ξεκάθαρα. Οι πολίτες και οι επαγγελματίες του δήμου είναι σε απόγνωση, αντικρίζοντας τις περιουσίες τους να έχουν θαφτεί στις λάσπες.

Το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο, που οι κάτοικοι αιφνιδιάστηκαν, με συνέπεια να κινδυνεύσουν άνθρωποι που σώθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Στο δήμο Χερσονήσου χρειάστηκε οι αρμόδιοι να επέμβουν τουλάχιστον σε 8 απεγκλωβισμούς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από σήμερα και για τους επόμενους έξι μήνες, με εντολή των Νίκου Χαρδαλιά και Βασίλειου Παπαγεωργίου, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου που επηρεάστηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης (εκτός του Δήμου Ρεθύμνης), για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά και λοιπά φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 10 Νοεμβρίου 2020″.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 10 Μαΐου 2021. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρεθύμνης είναι ήδη κηρυγμένος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021), λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 25 Φεβρουαρίου 2019 και εξαιτίας των έντονων καταστροφικών φαινομένων στις 10 Φεβρουαρίου 2020, η απόφαση αυτή παρατείνεται έως και 10 Μαΐου 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments