Πολιτική

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 21:00 κάθε βράδυ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 21:00 κάθε βράδυ
Χαρδαλιάς σήμερα: Σκληρότερα μέτρα στο lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας και τηλεργασία σε όλη τη χώρα ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 21:00 σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Tα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

  • Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
  • Μετακίνηση μόνο για εργασία, μικρή βόλτα κατοικιδίου
  • Τηλεργασία: Κάθε Οργανισμός υποχρεούται να διαθέτει έκθεση για το προσωπικό που έχει τεθεί σε τηλεργασία και το προσωπικό που εργάζεται

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 13/11 για όλη τη χώρα απαγορεύεται μεταξύ 9-5 το πρωί η μετακίνηση. Εξαιρέσεις γίνονται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και μετακίνησης του κατοικιδίου. Επίσης, απαγορεύεται κυνήγι και ψάρεμα, ενώ αυστηροποιείται η τηλεργασία. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό προαναγγέλλοντας αυστηροποίηση των ελέγχων.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς από την ερχόμενη Παρασκευή θα επιτρέπονται μετακινήσεις μετά τις 21:00 μόνο για λόγους:

  • Εγασίας
  • Υγείας
  • Συνοδείας κατοικίδιων
  • Εξακολουθεί να απαιτείται SMS στο 13033
  • Επίσης ζήτησε να εφαρμοστεί από όλους η τηλεργασία.

Όλα αυτά την στιγμή που είναι σε εξέλιξη μία πάρα πολύ μεγάλη μάχη για να αντέξει το σύστημα υγείας το δεύτερο σφοδρό κύμα του κορωνοϊού είναι σε εξέλιξη και οι ΜΕΘ πιέζονται πάρα πολύ. Εδώ και πολλές εβδομάδες οι εισαγωγές σε σχέση με τα εξιτήρια στα νοσοκομεία είναι πολύ περισσότερες και έτσι επιβαρύνονται και οι κλίνες ΜΕΘ αλλά και γενικότερα οι κλίνες των νοσοκομείων.

Τι διευκρίνισε για τα νέα μέτρα:

«Σε ό, τι αφορά την ατομική άθληση, διευκρινίζουμε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση / προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση, σε συνθέσεις ως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην κατοικία.

Τέλος, σε ό, τι αφορά την τηλεργασία: Κάθε οργανισμός του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, υποχρεούται από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων ήδη έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν.

Να σημειωθεί ότι ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο».

Δείτε παρακάτω όλη την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments