Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Νέος αριθμός ρεκόρ ημερήσιων θανάτων – Στα 21.608 τα νέα κρούσματα

Ρωσία κορωνοϊός: Νέος αριθμός ρεκόρ ημερήσιων θανάτων – Στα 21.608 τα νέα κρούσματα
Ρωσία κορωνοϊός: O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 1.858.568.

Αριθμό ρεκόρ 439 νέων θανάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό και τις επιπλοκές της νόσους Covid-19, κατέγραψε σήμερα Πέμπτη (12 Νοεμβρίου) η Ρωσία, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό των νεκρών σε 32.032.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές ανέφεραν επίσης 21.608 νέα κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, περιλαμβανομένων 5.997 στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, της Μόσχα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 1.858.568.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί – «Ο ιός δεν έχει κουραστεί»

Οι πολίτες ενδέχεται να έχουν κουραστεί από τον κορωνοϊό, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, τόνισε προσφάτως ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμρπεγέσους, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Μπορεί εμείς να έχουμε κουραστεί από τη νόσο Covid-19, αλλά αυτή δεν έχει κουραστεί με εμάς. Οι ευρωπαϊκές χώρες δυσκολεύονται, αλλά ο ιός δεν έχει αλλάξει σημαντικά ούτε οι τρόποι περιορισμού του», προσέθεσε ο Τέντρος μιλώντας στο Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρίσι.

Άρχισε η μαζική παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V

Η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά το κορωνοϊού ξεκίνησε στη Ρωσία με βάση όλους τους τεχνολογικούς κανονισμούς, ενώ διευρύνεται η παραγωγή του εμβολίου από τις φαρμακοβιομηχανίες. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα κατά τη διάρκειας της 10ης συνάντησης των υπουργών Υγείας των χωρών της ομάδας BRICS, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Το πρώτο στον κόσμο κατοχυρωμένο εμβόλιο Sputnik-V άρχισε να διατίθεται και να αποστέλλεται στις περιφέρειες. Οι φαρμακοβιομηχανίες αυξάνουν την παραγωγή του και ξεκίνησαν τη μαζική παραγωγή του με βάση όλους τεχνολογικούς κανονισμούς», εξέφρασε χαρακτηριστικά ο Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για μια σειρά ακόμη εμβολίων στην χώρα, ενώ στην παρούσα φάση διεξάγονται οι κλινικές δοκιμές ενός αδρανοποιημένου εμβολίου.

Ο Μουράσκα σχολίασε επίσης, ότι χρησιμοποιούνται ψηφιακές τεχνολογίες για την «αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου και της ασφάλειας του» και προσέθεσε ότι «για πρώτη φορά στον κόσμο αναπτύξαμε ένα καθολικό σχήμα αλληλεπίδρασης του πληροφοριακού συστήματος και μιας εφαρμογής σε κινητό που αφορά τον έλεγχο της ποιότητας και ανεκτικότητας του εμβολίου, που μας επιτρέπει να έχουμε μια πραγματική εικόνα δεδομένων για το εν λόγω εμβόλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments