Πολιτική

Βουλή Live: Δείτε ζωντανά τη συζήτηση για τον κορωνοϊό

Βουλή Live: Δείτε ζωντανά τη συζήτηση για τον κορωνοϊό
Βουλή Live: Με εισήγηση του πρόεδρου της Βουλής, εγκρίθηκε ο τριπλασιασμός του χρόνου των ομιλιών που προβλέπει το άρθρο 142Α του Κανονισμού.

Λίγα λεπτά μετά τις 11.00 το πρωί της Πέμπτης (12 Νοεμβρίου) ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας σχετικά με την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εισηγήθηκε και το Σώμα ενέκρινε τριπλασιασμό του χρόνου των ομιλιών που προβλέπει το άρθρο 142Α του Κανονισμού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει το σώμα για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τη συζήτηση, που διεξάγεται βάσει του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, άνοιξε λίγο μετά τις 11.00 πμ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, και ακολουθούν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ακολούθως, απαντά ο κ. Μητσοτάκης, δευτερολογούν οι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ η συζήτηση κλείνει με τριτολογία του πρωθυπουργού. Βάσει της διαδικασίας του άρθρου 142Α, οι τοποθετήσεις των αρχηγών πρέπει να είναι σύντομες, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της εξελισσόμενης εφαρμογής των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων, δόθηκε παραπάνω χρόνος.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα Βουλή, έχουν διεξαχθεί άλλες δύο συνεδριάσεις, σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α (ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας), και μία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, κατόπιν αιτήματος της κ. Γεννηματά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments