Πολιτική

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Οι νόμοι ισχύουν για όλους – Δεν εξαιρούνται Βαρουφάκης και Κουτσούμπας

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Οι νόμοι ισχύουν για όλους – Δεν εξαιρούνται Βαρουφάκης και Κουτσούμπας
Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Πιο επιθετικός ήταν στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην πορεία του Πολυτεχνείου, ενώ χαρακτηριστικα είπε: «Άντε να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα».

Πολύ πιο επιθετικός από την πρωτολογία του ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον κορωνοϊό που συνεχίζεται. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από το απαγορευτικό για την πορεία του Πολυτεχνείου λόγω του lockdown.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απευθύνθηκε προσωπικά στον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις κανενός από το νόμο.

Μίλησε για «ιδεολογικά άβατα»

«Αντιπαρέρχομαι όλες αυτές τις σαχλαμάρες που είπε ο κ. Βαρουφάκης για τη 17η Νοέμβρη. Πολίτες όλων των παρατάξεων συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο, απλά κάποιοι έχτισαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο για να το θυμούνται όπως τους βολεύει» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης στα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης για το «ακροδεξιό dna» της ΝΔ.

Με αυστηρό τρόπο ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Άντε να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα. Σας τα είπα και για την Εθνική Αντίσταση τις προάλλες. Θα τα ακούσετε και για το Πολυτεχνείο».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην οργανωμένη και υπεύθυνη ανυπακοή για την οποία έκαναν λόγο τόσο ο κ. Κουτσούμπας όσο και ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «αυτό απευθύνεται και στον κ. Κουτσούμπα και στον κ. Βαρουφάκη».«Δεν είστε ο Μαχαντμα Γκάντι. Η φράση αυτή χρησιμοποιήθηκε για καθεστώτα ανελεύθερα και μη δημοκρατικά. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν εξαιρούνται οι κ. Κουτσούμπας και Βαρουφάκης. Ότι ισχύει για όλους ισχύει και για το ΚΚΕ».

Τι είχε πει στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός

Στην ομιλία του που άνοιξε τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα σε άλλα είπε: «Εγώ προειδοποιούσα να μην εφησυχάσουμε. Το τι έγινε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι γνωστό» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Να συμφωνήσουμε στους αριθμούς. Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία δεν είναι ακριβή, ότι είναι λιγότερα τα κρεβάτια, οι προσλήψεις. Κουβέντα, την οποία δύσκολα μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες».

«Αντί να παραθέσω όλα τα στοιχεία, θα αρκεστώ στο να διαβάσω αυτό το οποίο είπε η καθηγήτρια εντατικολογίας και πνευμονολογίας κα Κοτανίδου» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Δεν την γνώριζα, την γνώρισα στα πλαίσια της τακτικής μας συνεργασίας. Είναι εξαιρετικά καταξιωμένη επιστήμων και γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα. Έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε το μεσοδιάστημα από το πρώτο κύμα μέχρι σήμερα να ενισχύσουμε με κρεβάτια και προσωπικό τις ΜΕΘ. Ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments