Πολιτική

Φωτεινή Αραμπατζή: «Θα ενθάρρυνα νέες γυναίκες να ασχοληθούν με τα κοινά»

Φωτεινή Αραμπατζή: «Θα ενθάρρυνα νέες γυναίκες να ασχοληθούν με τα κοινά»
Φωτεινή Αραμπατζή: «Τα πρότυπα σημαντικότερα και από την ποσόστωση για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική», σημειώνει η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Φωτεινή Αραμπατζή μπαίνει μπροστά για να ενθαρρύνει τις νέες γυναίκες να ασχοληθούν με τα κοινά, προτείνοντάς τους να δώσουν στο μέλλον το σχήμα των ονείρων τους.

«Με τη φράση «εσείς είστε το αύριο, είναι στο χέρι σας να του δώσετε το σχήμα των ονείρων σας», θα ενθάρρυνα τις νέες γυναίκες να ασχοληθούν με τα κοινά», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κα Φωτεινή Αραμπατζή μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της Women Act και της Google Ελλάδας με θέμα: «Women Leaders in the public sphere».

Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι Υφυπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Σοφία Ζαχαράκη, Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου και Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, ενώ συντονίστρια η Co-Founder & President της Women Act, κα Μαίη Ζαννή.

«Με ρωτάτε αν θα συμβούλευα σε μια 17χρονη να ασχοληθεί με την πολιτική. Ναι, θα την προέτρεπα χωρίς δεύτερη σκέψη χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα του προσώπου των ημερών, του Θεσσαλονικιού CEO της Pfizer, κ. Αλμπερτ Μπουρλά ο οποίος μιλώντας στους φοιτητές στο ΑΠΘ κατά την τελετή αγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του πανεπιστημίου, τον Δεκέμβριο του 2019 είπε:

«Μην περιορίζετε τα όνειρά σας, αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει δικός σας. Αλλά για να πετύχετε τα όνειρα του αύριο, επικεντρωθείτε στο να κάνετε άριστα τη δουλειά του σήμερα. Κάντε εχθρό σας τη μετριότητα. Βάζετε καθημερινά πολύ ψηλά τον πήχη. Όχι στον μέσο όρο. Αλλά στο καλύτερο προηγούμενο άλμα. Κι όταν τον ξεπεράσετε, βάλτε τον πήχη ψηλότερα. Ξανά, ξανά και ξανά».

«Ακόμη κι αν είσαι η πρώτη, φρόντισε να μην είσαι η τελευταία»

Η κα Φωτεινή Αραμπατζή χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικά, σημαντικότερα και από την ίδια την ποσόστωση, τα πρότυπα» στην κατεύθυνση ενθάρρυνσης της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά» όπως προκύπτει και από τη χαρακτηριστική φράση, που είπε στη νεοεκλεγείσα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, κα Καμάλα Χάρις η μητέρα της: «Καμάλα, μπορεί να είσαι η πρώτη που κάνεις κάποια πράγματα αλλά φρόντισε να μην είσαι η τελευταία».

«Κάθε γυναίκα που δραστηριοποιείται στο στίβο της πολιτικής καλείται εκ των πραγμάτων να αφαιρεί εμπόδια και ν’ ανοίγει ή να διαπλατύνει τον δρόμο και για εκείνες που ακολουθούν», σημείωσε η Υφυπουργός.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν και σήμερα φαινόμενα μισογυνισμού»

Η κα Αραμπατζή αξιολόγησε τα αρνητικά στερεότυπα στην κοινωνία ως «βασικό εμπόδιο στην ενασχόληση των γυναικών με τα κοινά ή την εξέλιξη αυτών, που βρίσκονται ήδη στο στίβο της πολιτικής», εξιστορώντας παράλληλα και περιστατικά από την δική της διαδρομή στο στίβο της πολιτικής.

«Παρ’ όλο που είμαστε στον 21ο αιώνα, η ανθρωπότητα έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και η πατρίδα μας συγκαταλέγεται στις προηγμένες χώρες της υφηλίου, ακόμη και εδώ στην Ελλάδα όχι μόνο είναι έντονα τα αρνητικά στερεότυπα αλλά είναι υπαρκτός ένας μισογυνισμός, μια τάση απαξίωσης των γυναικών. Και μάλιστα από ανθρώπους, που λόγω του κοινωνικού, οικονομικού αλλά ενίοτε και του πολιτικού status τους, θα ήταν οι τελευταίοι, που θα ανέμενε κανείς να εμφορούνται από τέτοιες απόψεις και να τις εκφράζουν με ανάλογες συμπεριφορές. Το βασικό συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι δεν υπάρχουν στεγανά στο μισογυνισμό», υπογράμμισε η κ. Αραμπατζή.

Και συμπληρώνοντας για την προσωπική της εμπειρία είπε «Στο διάβα αυτών των 8 χρόνων διαπίστωσα και αν θέλετε εξακολουθώ και σήμερα να διαπιστώνω ότι μια γυναίκα στην πολιτική καλείται να δείξει την αξία της δύο και τρεις φορές συγκριτικά μ’ έναν άντρα συνάδελφό της, να αποδείξει αυτό, που για τους άντρες είναι αυτονόητο, να αποδείξει ότι είναι ικανή να εισέλθει και να παραμείνει, να αποδείξει το χάρισμα και όχι να περιμένει το χρίσμα!. Για να διεκδικήσει μια θέση χρειάζεται, όπως λέγαμε παλαιότερα στη δημοσιογραφία «γερό στομάχι» και δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ό,τι διεκδίκησα μέχρι τώρα ήταν με πολλή, έντονη προσωπική δουλειά. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Είχα κυρίως να συναγωνιστώ άντρες. Ποτέ δεν αισθάνθηκα κατώτερη αλλά πάντα θεωρούσα πως πρέπει να παλέψω περισσότερο. Είτε για να ξεπεράσω και να ακυρώσω στερεότυπα είτε για να αποδείξω ότι μια νέα ξανθιά γυναίκα μπορεί να είναι το ίδιο μορφωμένη με έναν άνδρα , το ίδιο μαχητική και αποτελεσματική με έναν συνυποψήφιο βουλευτή ,το ίδιο αποδοτική ή και περισσότερο από έναν υπουργό η υφυπουργό συνάδελφο της».

Ανατρεπτικό ενάντια στα στερεότυπα το μήνυμα του Πρωθυπουργού με την επιλογή Σακελαροπούλου

Η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε στην εξαιρετική πρόοδο για τη χώρα, που σήμανε η εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και χαρακτήρισε την επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από το συμβολισμό της, ως ένα καθαρό, ανατρεπτικό μήνυμα στην πράξη, ενάντια στις στερεοτυπικές αντιλήψεις!

Η σημασία της γυναίκας της Υπαίθρου

Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή προερχόμενη και εκλεγόμενη από την Περιφέρεια, το Νομό Σερρών , αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις γυναίκες της γεωργικής παραγωγής και ειδικά στις ελληνίδες κτηνοτρόφους, τις οποίες χαρακτήρισε ηρωίδες μιας και ανταποκρίνονται με εξαιρετική επάρκεια στο πραγματικά δύσκολο, κοπιώδες- 365 ημέρες το χρόνο- επάγγελμα του κτηνοτρόφου, φροντίζοντας παράλληλα τις οικογένειές τους, την αφανή αυτή εργασία, ζώντας στην περιφέρεια με τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν και συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή της υπαίθρου. Κάλεσε μάλιστα την κ. Ζαννή να οργανώσει εκδήλωση της Women act στην περιφέρεια με αυτό το θέμα ιδέα που αποδέχθηκε ασμένως η κ. Ζαννή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments