Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τη δική της πρωτοβουλία και όχι μόνο να περιμένει από τις ΗΠΑ

Γιώργος Παπανδρέου: Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τη δική της πρωτοβουλία και όχι μόνο να περιμένει από τις ΗΠΑ
Γιώργος Παπανδρέου: Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τη δική της πρωτοβουλία και όχι μόνο να περιμένει από τις ΗΠΑ.

Τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές σχολίασε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Euronews. «Τώρα είναι μια νέα ευκαιρία για να ξαναχτίσουμε και να ξανασκεφτούμε το πολυμερές σύστημα έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τη δική της πρωτοβουλία και όχι μόνο να περιμένει από τις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη θέση του Τζο Μπάιντεν προς την Τουρκία, ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ότι «ο Μπάιντεν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αλλά νομίζω ότι αυτό που θα αλλάξει είναι η δέσμευση για μια κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις. Αυτό σημαίνει σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμό της καλής γειτονίας, οικοδόμηση λύσεων με ειρηνικά μέσα και όχι μέσω της βίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία και προς τον Πρόεδρο Ερντογάν. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα που μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση σε μια ειρηνευτική διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή, επωφελή για όλους μας».

Μια παλιά ενδιαφέρουσα ιστορία 

Νωρίτερα από τη στήλη της Στίγμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ διέρρευσε ένα περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στη Χιλή, όπου διεξαγόταν ένα παγκόσμιο συνέδριο στο οποίο συμμετείχε το 2009 ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως αποκαλύπτεται, κάποια στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου αποχώρησε προκειμένου να επιστρέψει με τα πόδια στο ξενοδοχείο που κατέλυε η ελληνική αποστολή. Λίγο αργότερα ακολούθησε και ο τότε νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν. Φυσικά ο Τζο Μπάιντεν δεν έφυγε με τα πόδια αλλά με την πολυπληθή ασφάλειά του και φυσικά τα χαρακτηριστικά αμερικανικά μαύρα θηριώδη τζιπ.

Στην διαδρομή εντόπισε τον Γιώργο Παπανδρέου να περπατάει και τον παρακάλεσε να τον μεταφέρει μέχρι το ξενοδοχείο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρχικά αρνήθηκε αλλά τελικώς υπέκυψε… στις πιέσεις. Σημειώνεται πως ο Τζο Μπάιντεν επέμενε προκειμένου να βρουν μία ευκαιρία να τα πουν κατ’ ιδίαν μιας και οι δυο τους έμεναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments