Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Η ευθύνη για την υγειονομική και οικονομική κατάρρευση βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση

Αλέξης Χαρίτσης: Η ευθύνη για την υγειονομική και οικονομική κατάρρευση βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση
Αλέξης Χαρίτσης: Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε την ευθύνη για την υγειονομική και Οικονομική κρίση στην κυβέρνηση.

«Η ευθύνη για το 2ο lockdown βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση» τονίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πελοπόννησος, αφού «όλους τους προηγούμενους μήνες, άφησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αιμορραγεί, είδαμε πρωτοφανή προχειρότητα στο άνοιγμα του τουρισμού και των σχολείων και ακόμη και σήμερα οι πολίτες στοιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

«Πρόκειται για έναν επικίνδυνο συνδυασμό ανικανότητας και αδιαφορίας, τα αποτελέσματα του οποίου ήδη τα πληρώνουμε», υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης και υπενθυμίζει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής κατέθεσε τις προτάσεις του ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου εξάμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης επισημαίνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης κρίνονται «ανεπαρκή, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και από «τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους» και συνεχίζει «η αναστολή των υποχρεώσεων και ο νέος δανεισμός δεν αρκούν για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον αφανισμό», ενώ και για τους εργαζόμενους «καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τη στήριξή τους άπαξ και βγουν από το καθεστώς αναστολής, όταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι κυβερνήσεις καλύπτουν το κόστος της εργασίας κατά 80-100%».

«Η κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία για την επιλογή της να αφήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους στην τύχη τους», υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης καθώς «είχε κάθε δυνατότητα και να θωρακίσει τις κοινωνικές υποδομές και να πάρει γενναία μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας που θα περιόριζαν την ύφεση και την ανεργία» αφού «διέθετε 7,5 δισ. από το τρέχον ΕΣΠΑ αλλά και 37 δισ. από το “μαξιλάρι ασφαλείας”, που διασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις».

Σχετικά με τον νέο Πτωχευτικό ο βουλευτής Μεσσηνίας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «τη στιγμή που θα έπρεπε να νομοθετεί για την ανακούφιση της κοινωνίας, εφαρμόζει μεθοδικά το σχέδιο της για αφανισμό της μεσαίας τάξης και την βίαιη αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας». Αφού «καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και οδηγεί για πρώτη φορά σε αναγκαστική πτώχευση μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά», τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης.

«Η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι μια κοινωνική αναγκαιότητα», υπογραμμίζει ο βουλευτής, αφού πλέον «οι συνέπειες της αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και η αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας τόσο υγειονομικά όσο και κοινωνικά είναι ξεκάθαρη». «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πρόταση κοινωνικής ανασύνταξης: να δώσουμε το χέρι σε όποιον έχει ανάγκη, να θωρακίσουμε τη χώρα, να σκεφτούμε την επόμενη μέρα με όρους αξιοπρέπειας και ασφάλειας», καταλήγει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments