Ελλάδα

Έρχονται αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Έρχονται αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξαιτίας της κακής επιδημιολογικής εικόνας κυκλοφόρησαν σήμερα φήμες για αυστηρότερα μέτρα αναφορικά με την δυνατότητα κυκλοφορίας των πολιτών. Ωστόσο είναι δύσκολο να υλοποιηθούν.

Η κατάσταση με την πορεία της πανδημίας στην χώρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και μέχρι στιγμής τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει ιδίως στην βόρεια Ελλάδα, που το λοκντάουν διαρκεί περισσότερο χρονικό διάστημα. Το μαύρο ρεκόρ των 71 θανάτων χθες που μπορεί να ξεπεραστεί σήμερα και τις επόμενες μέρες ήταν η πιο αρνητική εξέλιξη που θα μπορούσε να αναμένει κανείς.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, λοιπόν, πως η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς μετά τους θανάτους και οι   οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αγγίζουν τους 400 (392 για την ακρίβεια).

Από το πρωί κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την κυβέρνηση να προχωράει σε αυστηρότερα μέτρα κυκλοφορίας από αυτά που ισχύουν.  Όπως ξέρουμε τώρα ισχύει το 21.00-05:00, ένα 8ωρο κατά το οποίο απαγορεύεται να κυκλοφορεί κανείς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Τώρα υπάρχει η σκέψη η απαγόρευση να ισχύει 17:00 με 05:00- 12 ολόκληρες ώρες, δηλαδή, αφήνοντας σχετικά ελεύθερες τις υπόλοιπες 12 της ημέρας.

Ωστόσο αυτές οι φήμες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και σίγουρα αυτό το μέτρο δεν θα ανακοινωθεί σήμερα, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς θα απουσιάζει και από την καθιερωμένη ενημερωση. Ταυτόχρονα χρειάζεται να συνυπολογίσουμε ότι η 12ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί, καθώς μεταξύ άλλων θα σημαίνει ότι οι πολίτες θα κυκλοφορούν μόνο για την εργασία τους και για τίποτα άλλο.

Ένα τόσο δύσκολο στην εφαρμογή του μέτρο δοκιμάζει και την υπομονή και την πειθαρχία που επιδεικνύουν οι πολίτες και μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments