Πως Να

Πώς να φτιάξω τον τέλειο καφέ στο σπίτι

Πώς να φτιάξω τον τέλειο καφέ στο σπίτι
Τα «πρέπει» και τα «μη» του αγαπημένου μας ροφήματος.

Ο καφές είναι το δημοφιλέστερο ρόφημα ανά τον κόσμο. Στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις έρευνες, οι ενήλικες καταναλώνουν 200mg καφέ ημερησίως, κατά μέσο όρο, με τους Έλληνες στην πλειονότητά τους να πίνουν τουλάχιστον έναν καφέ την ημέρα. Το «μαγικό» αυτό ρόφημα έχει εξελιχθεί τόσο σε μια καθημερινή εξάρτηση, όσο και σε μια υπέροχη απόλαυση, που δυστυχώς λόγω lockdown στερούμαστε, αφού οι καφετέριες έχουν βάλει “λουκέτο”.

Δεν υπάρχει όμως λόγω να χαλιόμαστε. Τώρα μπορούμε να έχουμε τον τέλειο καφέ στο σπίτι μας φτιάχνοντας τον μόνοι μας. Πώς θα γίνει αυτό; Πολύ απλά ακολουθώντας κάποια μικρά μυστικά, τα οποία μπορούν να απογειώσουν την γεύση του.

Τα πρέπει:

  • Να θυμάστε τον βασικό κανόνα: Κρατήστε τους κόκκους του καφέ σε ένα αεροστεγές δοχείο, μακριά από το φως και τη θερμότητα.
  • Να μεταφέρετε τον καφέ σας από την αρχική του συσκευασία και να τον αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές γυάλινο ή κεραμικό δοχείο.
  • Να αγοράζετε υψηλής ποιότητας, καφέ αν μπορείτε. Η γεύση του παραμένει φρέσκια ​​περισσότερο.
  • Εάν έχετε καταψύξει τον καφέ σας, καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσετε μέσα στους τρεις πρώτους μήνες.

Τα μη:

  • Μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες. Ο καφές αρχίζει να χάνει τα χαρακτηριστικά του (άρωμα, σώμα, κλπ.) σχεδόν αμέσως μετά το ψήσιμό του. Για έναν καλύτερο γευστικά καφέ, αγοράστε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα.
  • Μην βασίζεστε στο ψυγείο, ως μαγική λύση αποθήκευσης. Αν η συσκευασία αποθήκευσης δεν είναι στεγανοποιημένη, ο καφές μπορεί να πάρει υγρασία και δυσάρεστες γεύσεις και μυρωδιές.
  • Μη βιάζεστε: Οι κόκκοι καφέ διατηρούν τη γεύση πολύ καλύτερα από τον αλεσμένο καφέ. Πάντα να αλέθετε τους κόκκους λίγο πριν τους χρησιμοποιήσετε και μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε.
  • Μην καταψύχετε τον καφέ σας στην αρχική του συσκευασία (συνήθως 1 kg). Η απόψυξη θα προκαλέσει υγρασία, η οποία καταστρέφει τη γεύση. Εάν πρέπει να κρατήσει τον καφέ σας στην κατάψυξη, καλό θα ήταν να τον αποθηκεύσετε σε μικρές ποσότητες μέσα σε ειδικές σακούλες για την κατάψυξη.
  • Μην αποθηκεύετε τον καφέ κοντά σε τρόφιμα με έντονο άρωμα, όπως π.χ. το σκόρδο. Οι κόκκοι του καφέ είναι πολύ πορώδεις και θα πάρουν τη μυρωδιά του κάθε ισχυρού αρώματος από τα τρόφιμα που βρίσκονται γύρω του.
  • Μην χρησιμοποιείτε πλαστικά ή μεταλλικά δοχεία για την αποθήκευση τον καφέ σας. Μπορεί να χαλάσει τη γεύση του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments