Πολιτική

Νίκος Παπαθανάσης κορωνοϊός: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης και λιανεμπορίου από 1η Δεκεμβρίου

Νίκος Παπαθανάσης κορωνοϊός: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης και λιανεμπορίου από 1η Δεκεμβρίου
Νίκος Παπαθανάσης κορωνοϊός: Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο για άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης από την 1η Δεκεμβρίου.

Από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Εξήγησε ότι η κατάσταση φαίνεται ότι σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια. Κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση, μας είπαν 3 εβδομάδες, 3 εβδομάδες εφαρμόζουμε, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι. Τόνισε ότι στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους.

Ανοιχτά καταστήματα και αποστολή SMS

Στην ερώτηση εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνηση των πολιτών, είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα. Τόνισε ότι αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα. Για το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, είπε ότι αναμένεται η έγκρισή του από την επιτροπή έως το τέλος της εβδομάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων σε τοποθετήσεις τους έχουν δηλώσει ότι δύσκολα θα δούμε άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από την πτώση που θα σημειωθεί στα ημερήσια κρούσματα. Αυτή η εβδομάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς τώρα θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα της δεύτερης Καραντίνας. Θυμίζουμε ότι στην αρχή του lockdown είχε ανακοινωθεί ότι το ιδανικό σενάριο είναι να πέσουμε τουλάχιστον στα 400 με 500 κρούσματα. Σε διαφορετική περίπτωση τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments