Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ πολυτεχνείο: Κατέθεσε στεφάνι στο ΕΑΤ-ΕΣΑ – Έδωσε το “παρών” ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ πολυτεχνείο: Κατέθεσε στεφάνι στο ΕΑΤ-ΕΣΑ – Έδωσε το “παρών” ο Αλέξης Τσίπρας
ΣΥΡΙΖΑ πολυτεχνείο: Ο Αλέξης Τσίπρας και αντιπροσωπία του κόμματος κατέθεσαν στεφάνι στο ΕΑΤ-ΕΣΑ

Με τήρηση όλων των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στον χώρο μπροστά από τα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το πρωί της Τρίτης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Η ακριβής ώρα της παρουσίας της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ δεν ανακοινώθηκε, προκειμένου να μην υπάρξει αυθόρμητη προσέλευση περισσότερων πολιτών. Σύντομη ομιλία απηύθυνε ο Π. Καυδιανός. Η επιβεβαίωση της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να τιμήσει έμπρακτα την επέτειο του Πολυτεχνείου έρχεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη τα έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης, με απαγόρευση συναθροίσεων, drone, ελικόπτερα και 5.000 αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας. Η πρωτοφανής αυτή κίνηση της κυβέρνησης να αμφισβητήσει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι με μία αστυνομική απόφαση, οδήγησε σε ένα ιστορικό κοινό κείμενο από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και MέΡΑ25.

«Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ μία εθνική εορτή και γι’ αυτό ενοχλεί», σημείωσε σχετικά ο Αλ. Τσίπρας. Σημειώνεται εξάλλου ότι δεν υπήρξε εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία, σχετικά με απαγόρευση της συγκέντρωσης 4 ή και περισσότερων ατόμων, όπως δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, σε αντίθεση με όσα επικαλείται για την εν λόγω απόφαση η αστυνομία.

Ρένα Δούρου για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Η ΝΔ δεν μπορεί να αμαυρώσει τα ιδανικά του Νοέμβρη»

«47 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη τα ιδανικά του, επίκαιρα όσο ποτέ, παραμένουν πηγή έμπνευσης και αγώνα», τονίζει η Ρένα Δούρου επικεφαλής της “Δύναμης Ζωής” σε ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Ιδανικά που η ΝΔ δεν μπορεί να αμαυρώσει με τις διχαστικές επιλογές και τις μεθοδεύσεις απαγόρευσης των εκδηλώσεων τιμής του αντιδικτατορικού αγώνα σε όλη την χώρα, παρά τη σαφή διαβεβαίωση των διοργανωτών ότι θα τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας» σημειώνεται στην ανακοινώση, στην οποία προστίθεται: «Βαδίζουμε σταθερά στον δρόμο του Νοέμβρη για δημόσια υγεία, αξιοπρεπείς μισθούς, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισότητα, για ένα καλύτερο αύριο με “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”. Κλίνουμε το γόνατο σε όλους και όλες που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, μάτωσαν, εξορίστηκαν και δολοφονήθηκαν κατά την διάρκεια της επτάχρονης φασιστικής δικτατορίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments