Ελλάδα

ΔΟΥ λειτουργία: Ανοιχτές οι Εφορίες μέχρι τις 5 το απόγευμα από τις 23 Νοεμβρίου

ΔΟΥ λειτουργία: Ανοιχτές οι Εφορίες μέχρι τις 5 το απόγευμα από τις 23 Νοεμβρίου
ΔΟΥ λειτουργία: Τι δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Μετά από απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, μέχρι τις 5 το απόγευμα θα είναι ανοικτές οι ΔΟΥ για το κοινό από τις 23 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, για το κοινό, για τις προγραμματισμένες συναντήσεις και μόνο και για τηλεφωνική εξυπηρέτηση, οι ΔΟΥ θα είναι ανοικτές από τις 8 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές

Για τις ταμειακές συναλλαγές από τις 8 το πρωί ως και τις 3 το μεσημέρι. Οι ΔΟΥ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα θα εξυπηρετούνται μόνο κλήσεις προς τη γραμματεία των ΔΟΥ για τον προγραμματισμό των συναντήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συναλλασόμενο κοινό προσέρχεται στις ΔΟΥ μόνο με ραντεβού και εφόσον το αίτημά του δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με άλλον τρόπο λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού για την ασφάλεια πολιτών και εργαζόμενων.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητής της ΑΑΔΕ για την αποφυγή του συγχρωτισμού και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού δημιουργούνται τέσσερις βάρδιες για τους υπαλλήλους ως εξής: 7.00 – 15.00, 8.00-16.00, 9.00-17.00, 10.00-19.00.

Το σύνολο των υπαλλήλων, που βρίσκονται στο κτίριο της υπηρεσίας ταυτόχρονα, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 67% του συνόλου του προσωπικού, που υπηρετεί στην εν λόγω υπηρεσία.

Συνεχίζεται η τηλεργασία λόγω κορωνοϊού – Πρώτο μέλημα η προστασία της υγείας

Το υπόλοιπο προσωπικό εργάζεται εξ αποστάσεως. Οι υπάλληλοι της απογευματινής βάρδιας δουλεύουν εξ αποστάσεως, το πρώτο τετράωρο της βάρδιας (10.00-14.00) και αυτοπροσώπως στην υπηρεσία για το υπόλοιπο της βάρδιας (15.00-19.00).

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Πιτσιλής σημειώνει ότι «μέλημά μας είναι πάντοτε η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φορολογούμενων. Ειδικά αυτή την περίοδο, όπου είναι πρώτιστης σημασίας η προστασία της υγείας των εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, καθώς και των πολιτών που τις επισκέπτονται.

Η διεύρυνση του ωραρίου των ΔΟΥ θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία τους, αλλά και στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του συναλλασσόμενου κοινού, τόσο στις περιπτώσεις όπου απαιτείται η φυσική παρουσία στις ΔΟΥ όσο και για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων που αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή ηλεκτρονικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments