Πολιτική

Χρυσοχοΐδης για πορείες: «Δεν θα επιτραπούν ούτε στην επέτειο του Γρηγορόπουλου»

Χρυσοχοΐδης για πορείες: «Δεν θα επιτραπούν ούτε στην επέτειο του Γρηγορόπουλου»
Χρυσοχοΐδης για πορείες: Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στις 6 Δεκεμβρίου θα ισχύσουν τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τώρα για τις συναθροίσεις.

Στα όσα έλαβαν χώρα χθες, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι πορείες ήταν απαγορευμένες ενώ δεν ίσχυε το ίδιο για τις πολιτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το πρωί και δεν παρατηρήθηκε κάποιο επεισόδιο.

Ακόμα προανήγγειλε την επιβολή προστίμων για παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό αλλά και ποινικές συνέπειες για τους προσαχθέντες και συλληφθέντες. «Σε όλους αυτούς που προσήχθησαν ή συνελήφθησαν θα επιβληθούν πρόστιμα covid. Πέρα από την ποινική μεταχείριση. Για την συγκέντρωση του ΚΚΕ στο κέντρο της  που έγινε θα διερευνηθούν όλες οι αιτίες γιατί υπάρχουν παραβάσεις των κανόνων δημόσιας υγείας» είπε χαρακτηριστικάν στον ΣΚΑΪ. 

Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης για να αντικρούσει τις κατηγορίες που του έχει απευθύνει το ΚΚΕ για όργιο αστυνομικής καταστολής στη συγκέντρωση της Πανεπιστημίου , υποστήριξε τα εξής:

«Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε 95% ΜΕΘ καλυμένες μια παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση με 1500 άτομα. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Με δική μου εντολή ο αξιωματικός που ήταν παρών ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης να διαλυθεί. Συγκεντρώθηκαν στην πανεπιστημίου για να κάνουν πορεία» σημείωσε.

Παράλληλα, στις δηλώσεις τ

ου αναφέρθηκε και στην επέτειο για τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο υπουργός τόνισε πως και στις 6 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που δολοφονήθηκε το 2008 ο 15χρονος, τότε, μαθητής, «δεν πρόκειται να επιτραπούν εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου». Σημείωσε πως θα ισχύσουν τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τώρα για τις συναθροίσεις και υπάρχει απόφαση να μην υπάρξουν ούτε πορείες, ούτε εκδηλώσεις, ειδικά για την φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τις περσινές εκδηλώσεις είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια και 21 συλλήψεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Εν τούτοις, για φέτος δεν θα επιτραπεί να γίνει καμία συνάθροιση λόγω των συνθηκών. «Και για τον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο είναι προφανές ότι δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι, να κάνουμε λίγο υπομονή και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα, και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα, όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments