Αθλητισμός

Βοτανικός: Πώς η κόντρα Πολωνίας – Ουγγαρίας με την ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης απειλεί το γήπεδο

Βοτανικός: Πώς η κόντρα Πολωνίας – Ουγγαρίας με την ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης απειλεί το γήπεδο
Βοτανικός: Απειλεί το γήπεδο το βέτο ευρωπαϊκών χωρών για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η στάση που τηρούν τόσο η Πολωνία όσο και η Ουγγαρία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και την όλη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού επηρεάζει και… απειλεί το γήπεδο στον Βοτανικό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την ώρα που όλοι περίμεναν τις υπογραφές στο μνημόνιο συνεργασίας για τον Βοτανικό, μια είδηση από το πουθενά περιπλέκει τα πράματα και κατά συνέπεια, εμποδίζει την ολική χρηματοδότηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Τη στιγμή που οι διεργασίες για να πέσουν οι υπογραφές για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού έχουν κορυφωθεί και βάσει των τελευταίων ρεπορτάζ αναμένονται υπογραφές μέσα στο 2020, προκύπτει ένα εμπόδιο από το… πουθενά, όπως αναφέρει το sdna.

Και ο λόγος είναι γιατί όπως έχει γίνει γνωστό, το κόστος κατασκευής του γηπέδου, το οποίο υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ σε ένα σενάριο για 33 με 40 χιλιάδες θέσεις, προτείνεται να βασιστεί σε πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με συμμετοχή και από το πρόγραμμα επενδύσεων.

Παρά ταύτα, έγινε γνωστό τα τελευταία 24ωρα πως υπάρχει σοβαρή απειλή για το Ταμείο Ανάκαμψης που αποβλέπει στη στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών που επλήγησαν σφοδρότερα από την πανδημία του κορωνοϊού, μετά το βέτο της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.

Όπως σημειώνεται σε όλα τα σχετικά ρεπορτάζ, οι δύο χώρες της Ανατολικής Ευρώπης «φρενάρουν» το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης επειδή αντιδρούν στον μηχανισμό που στερεί ευρωπαϊκούς πόρους από χώρες που δεν σέβονται το κράτος δικαίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments