Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Κανένας λόγος για προληπτική καραντίνα Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με Ιερώνυμο

Στέλιος Πέτσας: Κανένας λόγος για προληπτική καραντίνα Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με Ιερώνυμο
Στέλιος Πέτσας: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπει ο πρωθυπουργός σε καραντίνα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιερώνυμο.

Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μετά το πρώτο σοκ της αρχικής είδησης ξεκίνησε μια κουβέντα για το αν πρέπει να μπει σε καραντίνα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τον είχε συναντήσει πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο όπως προκύπτει δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπει ο πρωθυπουργός σε προληπτική απομόνωση. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ενημέρωση που έστειλε στους πολιτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μάλιστα τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει τεστ πριν και μετά τη συνάντηση με τον Ιερώνυμο και τα δυο είχαν βγει αρνητικά. Μετά και την εισήγηση των ειδικών ο πρωθυπουργός συνεχίζει κανονικά τις υποχρεώσεις του καθώς δεν υπάρχει λόγος να μπει σε καραντίνα. Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο.

Αναλυτικά η ολόκληρη δήλωση του Στέλιου Πέτσα:

Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments