Ελλάδα

Αποκάλυψη Pagenews: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό

Αποκάλυψη Pagenews: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό
Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

Η αντίστροφη μέτρηση για την παραγωγή και διανομή εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει ξεκινήσει και, παράλληλα, η συζήτηση για το αν ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός ή όχι. Λίγο μετά την παρουσίαση του σχεδίου από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, για το πώς η χώρα μας θα παραλάβει τα εμβόλια και θα εμβολιάσει τον πληθυσμό, ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης έριχνε νερό στον μύλο των αρνητών, δηλώνοντας «τι θα πει υποχρεωτικό το εμβόλιο; Πώς θα υποχρεώσεις κάποιον να κάνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό αν δεν θέλει; Το σώμα μας είναι δικό μας!».

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το pagenews, ο εμβολιασμός του πληθυσμού για τον κορωνοϊό θα είναι υποχρεωτικός για όλους, από τη στιγμή που έχει ήδη ψηφισθεί η δυνατότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού και μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Με τον νόμο 4675 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 11 Μαρτίου 2020, δηλαδή κατά την πρώτη καραντίνα, σημειώνεται ότι «σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της ΕΕΔΥ, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας κατά την παρουσίαση του σχεδίου, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Θα κατασκευαστούν συνολικά 1018 κέντρα εμβολιασμού σε όλη τη χώρα, θα εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες το μήνα, ενώ κατά μέσο όρο ένας εμβολιασμός θα διαρκεί περί τα 10 λεπτά.

Ακολουθεί αναλυτικά όλο το ΦΕΚ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments